Your Pet, Our Passion.
killing på skødet

En ny killing i hjemmet

7 minutters læsning

Gode nyheder - tiden er endelig kommet, hvor du kan byde din nye killing velkommen i dit hjem! Ligesom når du får en nyfødt baby med hjem, vil du gerne have, at alt er helt rigtigt, så killingen hurtigt falder til rette og føler sig hjemme.

At tage beslutningen om at få en killing er utrolig spændende, da du ikke kun får en ny lodden ven, men du får også et ekstra familiemedlem! Før du bringer en killing hjem, skal du bruge lidt tid på at forberede hjemmet til den. Derfor har vi lavet denne guide,der fortæller dig alt, hvad du behøver at vide om at få en ny killing, så du kan byde din nye firbenede ven velkommen i et varmtt og rart miljø, hvor den vil føle sig tryg, komfortabel og hjemme.

Inden din nye killing kommer hjem

Før du bringer en ny killing hjem, er der lidt administrationsarbejde, du skal udføre! Her er et par ting, der skal ordnes, inden killingen ankommer:

 • Hvis du ikke allerede har en dyrlæge, så bed lokale katteejere anbefale en, og få din nye killing registreret med det samme. Det er meget mindre stressende at vide, at den allerede er i bøgerne, da du skal medbringe killingen til sine vaccinationer og kastration. Det er også det værd for at få ro i sindet, hvis killingen nogensinde bliver syg.
 • Når du har fundet en dyrlæge, kan du snakke med vedkommende om katteforsikringer, der dækker eventuelle uventede dyrlægeomkostninger.
 • Mens du er der, skal du sørge for at få din nye kat eller killing permanent identificeret med en mikrochip i det tilfælde, den skulle blive væk.

Fornødenheder til nye killinger:

Nu er administratordelen af vejen, så nu er det tid til den sjove del - at handle ind til din søde killing! Dette er et par af de vigtigste ting, du skal bruge, når du får en ny killing:

 • Et sikkert kattebur - kattebure kommer i en lang række størrelser, så sørg for at få et, der er stort nok til, at din kat kan føle sig godt tilpas.
 • To skåle – én til mad og én til vand. Vælg keramik- eller glasskåle, der er nemme at rengøre frem for metal - nogle katte kan ikke lide refleksioner eller skygger i deres skål, når de spiser eller drikker. Sørg for, at den er bred nok til, at katten kan læne sig ind over den, uden at dens knurhår rører siderne, da dette kan afskrække nogle katte.
 • En kattebakke og kattegrus . Det er bedst at bruge den samme type, som opdrætteren eller internatet bruger, i det mindste indtil katten har fundet sig til rette, så den genkender dette - og, vigtigst af alt, ved, hvad den skal gøre med det!
 • En katteseng – mange foretrækker en seng i iglo-stil for en behagelig tryghed, eller en seng, der er hævet fra jorden (f.eks. som en del af et aktivitetscenter).
 • Pelsplejeudstyr, især hvis katten er langhåret.
 • En kradsestolpe lavet af træbark eller en stang omviklet af sisalsnor. At kradse hjælper med at holde din kats kløer i god stand, og et dedikeret stolpe til dette formål bør forhåbentlig afholde katten fra at kradse i dine møbler og tæpper.
 • Et udvalg af kattelegetøj. Kattens yndlingslege vil være dem, der involverer dig, som for eksmpel, når du holder blødt legetøj, som den kan jagte og kaste sig over. Dette giver katten en sikker mulighed for at bruge sin naturlige jagtadfærd.
 • Killingefoder. Giv din nye killing den samme kost, som den er vant til fra sin opdrætter eller internat, i mindst én uge, og skift kosten gradvist, hvis du beslutter dig for at ændre kattens foder. Brug mindst en uge på denne udskiftning.

Killingens første uge - sådan får man killingen til at føle sig hjemme

Nu er det tid til, at din killing kommer med dig hjem! Dette er en superspændende del for dig, men husk, at din kat kan være lidt bange - det er en ny situation for den. Det er bedst at holde alt roligt og blidt i starten, i stedet for at bringe din killing hjem til en højlydt velkomstfest.

Den vil være klar til masser af leg, men vil stadig have brug for sin lur, så giv den et dejligt roligt sted, hvor de kan putte sig uden at blive forstyrret. Husk at alt vil være nyt, udfordrende og spændende for dit nye familiemedlem, hvilket kan være lidt overvældende.

Vær forberedt på, at den kan være en smule tilbageholden til at begynde med, men den burde snart finde sig til rette i sit nye hjem og familieliv. Hvis katten ikke ser ud til at komme ud af sin 'skal', så tal med din dyrlæge.

Din killings opdrætter og din dyrlæge vil hellere end gerne give dig yderligere hjælp og råd om pleje af din nye kat, den helbred og om at finde sig til rette i sit nye hjem. Alt du skal gøre er at nyde at lære den at kende og lege og have det sjovt med din nye pelsede ven.

Nu, hvor du ved alt om at få en ny killing med hjem, vil du sikkert undre dig over de næste trin – læs vores guide til killingesocialisering så du ved, hvordan du introducerer din nye killing sikkert til alle medlemmer af familien.