Your Pet, Our Passion.
blå/grå kat, der sover

Soveordninger for killingens første nat hjemme

5 minutters læsning

Soveordninger til en killings første nat i hjemmet: En killings første nat i et nyt hjem er sandsynligvis en af de største udfordringer, den nogensinde har stået over for. Her er et par ting, du skal vide, og hvad du kan gøre for at hjælpe din nye killing til at sove roligt hele natten.

At byde en ny killing velkommen hjem kan være nervepirrende for både ejerne og det involverede kattedyr. Mens vi bekymrer os om, hvilket skab der er bedst til at opbevare kattefoderet i, og hvilken lokal dyrlægeklinik vi skal vælge, har killingen sine egne forskellige bekymringer at håndtere. Der er nye mennesker at møde og nye seværdigheder og lugte overalt. Dens nye hjem ligner ikke det, den boede i indtil for ganske nylig, og dens mor og kuldkammerater er ingen steder at finde. Kort sagt, alt er anderledes og lidt skræmmende.

Så lige som den er ved at finde sig til rette, kommer natten, og den efterlades til at sove helt alene i dette nye, mærkelige hus. En killings første nat derhjemme kan være udfordrende, men der er masser af ting, en katteejer kan gøre for at hjælpe sin lille pelsbold med hurtigt at falde til.

Sover killinger hele natten?

Ikke altid - det er almindeligt, at killinger vågner natten igennem. Selvom det er rigtigt, at killinger elsker at sove, og at de kan sove op til 18-20 timer om dagen, sker det ikke altid, når mennesker sover.

Katte er generelt aktive ved daggry og skumringstid. Læg hertil det ukendte miljø, som en ny killing skal tilpasse sig de første par nætter, så bliver der nemt tale om et par længere nætter end normalt.

Søvn er dog altafgørende for din killings udvikling, og derfor er det vigtigt at lade den have dette fredelige frirum i begyndelsen for at sikre, at den vokser op og bliver sund og glad.

Hvor skal min killing sove?

En stor del af at få en killing til at sove har at gøre med, hvor godt soveordningen matcher dens behov. Killinger vil søge efter varme og hygge, når de vil sove. Dette betyder, at det bedste sted for en killing at sove er et sikkert sted, beskyttet mod træk og som er tilstrækkeligt varmt. Det er en god idé at have killingen tæt på dig de første par nætter. Find et hyggeligt sted ved siden af din seng, og du kan endda vælge et sted over gulvet, hvis det er muligt. Killinger vil elske højden for at få dem til at føle sig tryggere.

Sådan sætter du en killingeseng op

Vælg en killingeseng, der er behagelig og har høje sider for at holde dens legetøj tæt på. Glem ikke at tilføje bløde tæpper for en god nattesøvn. Sørg for, at kattebakken, vand- og madskålene ikke er for langt væk, hvis din killing skulle få brug for dem i løbet af natten.

Et kradseindlæg i nærheden vil vinde dig ekstra point hos din nye katteven. Din killing vil være i stand til at strække sig og kradse af hjertens lyst, så snart den er klar til at starte den nye dag. Hvilken lykke!

Skal jeg lade lyset være tændt eller slukket?

Katte kan se i meget svagt lys, så det er sandsynligt, at selv med lyset slukket, vil de være i stand til at bevæge sig ubesværet rundt. Det kan dog tage lidt tid, før de vænner sig til deres nye omgivelser, så det er en god idé at have et svagt nattelys tændt for at gøre tingene lettere i starten.

Skal jeg lade killingen sove i min seng?

Det kan være en god idé at vente et stykke tid, før du deler din seng med din nye killing. Det tager tid for killinger at blive rene, så hvis du vil holde dine lagener i perfekt stand, er det bedst at investere i en separat killingeseng. Hvis killingen er virkelig unge, kan den endda have problemer med at komme ud af din seng uden at skade sig selv. Desiden foretrækker din killing måske endda at have sit eget rum til at hygge sig, som den vil.

Mange ejere tillader deres katte at sove i deres seng, men det er vigtigt at give din killing sin egen soveplads.

Sådan får du en killing til at sove om natten

Leg og motion

En udmattet killing er mere tilbøjelig til at sove hele natten. Planlæg en legesession tæt på dens sidste lur på dagen, så den kan udtømme al den ekstra energi, inden den går i seng.

Skift spisetid

Nogle gange kan det endda hjælpe at fodre killingen med et sent måltid, da killinger ofte går i seng for at lade fordøjelsen gøre sit arbejde. Men vær opmærksom på kalorietallet, før du introducerer et ekstra eller et større måltid.

Introducer velkendte genstande

At have noget, der lugter bekendt, kan være et stort skridt i retning af at få en killing til at sove om natten. Internater vil ofte med glæde lade dig få killingens yndlingstæppe med, når du adopterer den, så den kan beholde et stykke af sit gamle hjem tæt på, mens den vænner sig til det nye liv.

Giv den tid og tålmodighed, så vil din nye pelskugle snart døse roligt i søvn af sig selv. Læs mere om kattens sovevaner,og hvis den nye killing forkæler dig med rigelige mængder af mjaven midt om natten, er her nogle grunde til, hvorfor den mjaver og hvordan du håndterer denne adfærd.