Your Pet, Our Passion.
Kat stirrer op på skål

Sådan skal du fodre en killing

10 minutters læsning

Så du har budt en ny pelstot velkommen til din familie - tillykke! Nu hvor det nye familiemedlem har fundet sig til rette i dit hjem, tænker du måske på, hvordan du kan hjælpe den med at vokse op og blive sund og stærk.

Din killing er måske lille nu, men den kommer til at vokse - og det hurtigt! Inden for seks måneder vil den have nået 75 % af sin voksne kropsmasse, og derfor er det utroligt vigtigt at fodre den med et ernæringsrigt killingefoder nu.

For at hjælpe din killing i denne vigtige tid har Purina Pet Care Team nogle nyttige tips til at hjælpe dig med at vælge det bedste killingefoder.

Hvad du skal fodre din killing med: valgmulighederne

Det kan virke som om, at der er et stort udvalg derude, selv for små killinger, men den gode nyhed er, at uanset dit kæledyrs livsstil eller tilstand, er der et killingefoder, der passer til den.

Det bedste foder til killinger er et, der er blevet formuleret specifikt til deres alder. Killingefoder er specielt formuleret med meget høje niveauer af protein, som er afgørende for korrekt vækst, samt højere niveauer af calcium, magnesium, fosfor, zink og jern for at hjælpe med at opbygge stærke knogler og tænder. Killingefoder indeholder også mere C-vitamin og E-vitamin, som hjælper med at understøtte killingernes naturlige forsvar.

Medmindre din killing er påvirket af en medicinsk tilstand, er det i sidste ende helt op til dig (og din nye lodne ven, selvfølgelig) at beslutte om du vil give din killing tørt eller vådt killingefoder eller en blanding af begge!

Se udvalget af killingefoder

Fordele ved tørfoder til killinger

 • Komplet tørfoder til killinger er nemt at afmåle og bruge og har længere holdbarhed, når det er åbnet, end vådfoder.
 • Det hjælper også med at holde din killings tænder sunde. Du kan forvente, at din killing tygger tørfoder mere aktivt, og det kan hjælpe med at fjerne plak fra tænderne på ældre killinger.
 • Mindre piller i det meste tørfoder til killinger er nemme for killinger at tygge og sluge.
 • Du kan give din killing præcis den mængde, den har brug for.

Se vores tørfoder til killinger

Fordele ved vådfoder til killinger

 • Nogle killinger foretrækker simpelthen vådfoderets lugt og tekstur, da det lugter stærkere og er blødere end tørfoder.
 • Vådfoder kan stadig være meget praktisk med engangsposer og bakker, der giver din killing et frisk, serveringsvenligt måltid hver gang.
 • Din killing vil få et øget vandindtag.

Se vores udvalg af vådfoder til killinger

Sådan fodrer du killinger

Katte er vanevæsner, så det er bedst for både dig og din killing at komme ind i en fast rutine så hurtigt som muligt. Fodr din killing samme sted og på samme tidspunkt hver dag, i et roligt område, hvor den kan slappe af, langt væk fra sin kattebakke.

Vælg en overflade, der let kan rengøres, eller brug en kattemåtte, og brug altid en ren skål, da katte dybest set er meget kræsne skabninger. Nogle killinger foretrækker måske at spise fra en flad skål eller underkop – dette kan også hjælpe med at bremse dem, der spiser for hurtigt!

Hvis du har mere end én killing, skal du sørge for, at deres foderskåle er i rimelig afstand fra hinanden for at undgå enhver konfrontation. Hvis dine killinger virkelig ikke kommer overens, skal du måske endda have helt adskilte fodringsområder for at bevare freden.

Skift af killingefoder

Din killings fordøjelsessystem kan være meget følsomt - så det er bedst at undgå at skifte den foder, medmindre det er absolut nødvendigt for at undgå mavebesvær. For at holde dit nye familiemedlem glad og sundt, er det bedst at holde sig til den mad, som opdrætteren eller nternatet fodrede den med, medmindre dette naturligvis ikke var ernæringsmæssigt afbalanceret. Hvis din killing bliver utilpas, pludselig nægter at spise eller begynder at spise mindre, skal du kontakte din dyrlæge.

Hvis din dyrlæge foreslår, at du skal skifte din killings mad, skal du sørge for, at det sker gradvist for at undgå at forstyrre din killings sarte fordøjelse. Prøv disse trin:

 • Tilbyd din killing både det nye og det gamle foder separat for at lade den prøve begge.
 • Når den har smagt det, blander du lidt af den nye mad i dens gamle mad.
 • I løbet af 7-10 dage skal du øge forholdet, indtil du kun giver den ny mad.

Gør det langsomt – i nogle tilfælde kan udskiftningen tage længere tid.

 • Hvis din killings kost skal ændres af helbredsmæssige årsager, bør du kontakte din dyrlæge om den bedste måde og tidspunkt for at foretage ændringerne i dens kost.

Hvis du skifter fra et vådt til et tørt foder, så husk, at din killing kommer til at tygge mere aktivt, får brug for mere vand og måske besøger sin skål gentagne gange i stedet for at spise på én gang.

Tørfoder giver din killing mere energi end vådfoder, så du skal muligvis give din killing mere vådfoder for at opnå den samme mængde kalorier. Uanset din kats alder bør du sørge for, at den til enhver tid har nok frisk vand.

Hvornår man skal begynde at fodre en killing med voksenfoder

Killinger ser måske voksne ud med seks til otte måneder, men de er stadig killinger indeni! Deres knogler bliver stadig stærkere, og deres kroppe vil blive ved med at vokse.

Bliv ved med at fodre dem med deres nærende killingefoder, indtil de er omkring 12 måneder gamle, hvor de kan skifte til voksenfoder. Se vores guide til at fodre en voksen kat for at få flere oplysninger.

Purinas foder til killinger

Purina producerer mange af Storbritanniens førende typer af tør- og vådfoder til katte.

De er alle resultatet af de allernyeste videnskabelige fremskridt inden for kvalitet, smag og ernæring, der er designet til at give dig og dit kæledyr et enestående udvalg af opskrifter og formater til enhver livsfase og livsstil.

Få mere at vide.