Your Pet, Our Passion.
Mand og hund ser på en solnedgang

Arbejde hen imod en affaldsfri fremtid

Vi er dedikerede til at reducere affald og vores klimapåvirkning. 

Vores mål
  • Pr. 2025 er vores ambition, at 100 % af vores emballage skal kunne genbruges eller genindvindes.
  • Pr. 2030 vil nye cirkulære ingrediensløsninger være integreret i vores produktportefølje. ​(Baseline 2021)
Sådan har planetariske grænser inspireret vores forpligtelser

Vi har med vores nye Purina-forpligtelser udvidet formålet og udstukket en ny ambition.
Med udgangspunkt i Planetary Boundaries Framework (Stockholm Resilience Center) har vi set på de områder, som vores virksomhed påvirker mest, og har opstillet mål for 6 ud af de 9 planetariske grænser. Da der er sammenkobling mellem grænserne, sigter vores handlinger mod at have en positiv holistisk indvirkning på planetens sundhed for i sidste ende at bidrage til regenerering af vores planet.

Få mere at vide

Vores forpligtelse

Det er vigtigt fordi

Den globale produktion af plastik steg fra 2 millioner tons årligt i 1950 til over 350 millioner tons i dag. Af den plastemballage, der anvendes til fødevarer, herunder foder til kæledyr og drikkevarer, ender meget af det i øjeblikket i naturen, især i floder og verdenshave, hvor det forårsager skade på økosystemerne. Selvom plastemballage spiller en vigtig rolle i at levere kæledyrsfoder af høj kvalitet til forbrugerne på en sikker og bekvem måde, er vi på udkig efter nye måder at muliggøre bortskaffelse af emballage på en ansvarlig måde. I sidste ende ønsker vi gennem hele vores produktionsproces at arbejde hen imod en cirkulær økonomi. Du kan læse mere om, hvad den grundlæggende teori om cirkulær økonomi er nedenfor.

At løse problemet med plastforurening kræver en inklusiv og fælles indfaldsvinkel. I overensstemmelse hermed tager vi initiativ i følgende områder:

  • Udvikling af fremtidens emballage
  • Udformning af en affaldsfri fremtid​
  • Ansporing til at skabe ny adfærd og forståelse​

Fremadrettet vil vi fokusere på at reducere engangsemballage med ambitionen om, at 100 % af vores emballage er genanvendelig eller genindvindelig inden 2025, og vi sigter også mod at reducere brugen af jomfruplast med en tredjedel i samme periode.

Vi arbejder på at reducere både antallet af forskellige materialelag og kompleksiteten af disse materialer for at gøre vores emballage lettere at genbruge.

En anden måde at bidrage til at forme en affaldsfri fremtid er integrationen af nye cirkulære ingrediensløsninger i vores produktportefølje. Produkter som Purina AdVENTuROS, hvor vi tog initiativ til et pilotprojekt Holland, og brugte overskudskorn, der ellers ville rådne, fra et bryggeri, er et eksempel på at hjælpe med at reducere affald og tage et skridt mod en mere cirkulær økonomi. ​

Hvad er cirkulær økonomi?

Løsninger inden for cirkulær økonomi handler om at reducere affald, der bruges i vores produktionsproces, herunder emballageaffald samt også energi- og ingrediensaffald. For eksempel kan du have en kompostbeholder derhjemme. Så når du skræller kartofler til din søndagsmiddag, går skrællerne ikke til spilde, men direkte i kompostbeholderen, hvor de stadig har til formål hjælpe med at nære jorden.

På samme måde ønsker vi at udnytte ingredienserne bedst muligt. Et eksempel på dette ville være vores pilotprojekt i Holland for Purina AdVENTuROS, hvor overskudskorn, der ellers ville rådne, fra et bryggeri, blev opbevaret og brugt i produktet, hvilket hjalp med at reducere affald.

I kæledyrsfoderindustrien bruger vi også animalske biprodukter i vores opskrifter. Disse ingredienser som for eksempel lever og andre organer har en høj næringsværdi med blandt andet store mængder protein, som kæledyrene kan nyde godt af. Brugen af biprodukter betyder også, at vi bevarer værdien af potentielt affald fra dyrelandbruget ved at bruge ingredienser, der ikke så ofte anvendes til menneskeføde.

Mere om løsninger inden for cirkulær økonomi

 

I 2025 er vores ambition, at 100 % af vores Purina-emballage vil være genanvendelig eller genindvindelig, og i 2030 vil nye cirkulære ingrediensløsninger være integreret i vores produktportefølje.

Purina Europe

Bygger på Nestlé CSV

Ligesom vi er forpligtet til at forbedre livet for kæledyr og de mennesker, der elsker dem, er vores moderselskab Nestlé forpligtet til at forbedre livskvaliteten og bidrage til en sundere fremtid for enkeltpersoner og familier, startende med vores samfund og vores planet.

Læs mere om Nestlé i samfundet

Gourmet Mon Petit er designet til at være en genanvendelig pose

I maj 2022 lancerede vi vores første poseprodukter beregnet til at være helt genanvendelige i Gourmet, Mon Petit-sortimentet.

Denne nye emballage blev introduceret til mere end 20 lande i hele Europa, herunder Storbritannien, Irland, Belgien og Italien. Dette markerer et vigtigt skridt på Purinas vej mod 100 % genanvendelig eller genindvindelig emballage inden 2025. Denne rejse fortsætter i begyndelsen af 2023 med introduktionen af emballage, der er ”designet til at være genanvendelig” til Felix Soup-serien.

Disse nye poser overkommer en mangeårig udfordring for producenter - hvordan man giver forbrugerne enklere plaststrukturer, der er lettere at genbruge uden at gå på kompromis med produktets smag, kvalitet og sikkerhed.

Den forbedrede emballage er fremstillet af en plasttype (polypropylen), som er genanvendelig på de fleste markeder, samtidig med at den bevarer de kvaliteter i materialet, der er nødvendige for at tilbyde den høje kvalitet og sikkerhed, vi er stolte af.

Vores 6 nye Purina-forpligtelser
Vores påvirkning
Vores forpligtelser
Vi er forpligtet til at gøre mere af det, der betyder noget for kæledyr, for de mennesker, der elsker dem, og for den planet, vi deler. Derfor er vi forpligtet til at opfylde vores 6 Purina-forpligtelser.