Your Pet, Our Passion.
Gammel kvinde med en kat

Vi vil fremme folks sundhed ved at styrke båndet mellem kæledyr og mennesker

Vi mener, at ved at udnytte styrken i båndet mellem kæledyr og mennesker, kan vi skabe virkelige fordele for folks sundhed og velvære. 

Vores mål

Pr. 2030 sigter vi mod at hjælpe 1.000.000 mennesker i sårbare situationer med at forbedre deres sundhed og trivsel (Baseline 2021).

Vores forpligtelse

Det er vigtigt fordi

Som en del af vores igangværende arbejde i vores samfund kender og ser vi følgevirkningerne af sårbarhed. Næsten en fjerdedel af verdens befolkning siger, at de ikke har nogen, de kan støtte sig til, hvis de har problemer og mangler hjælp. I mange europæiske lande har omkring en fjerdedel af befolkningen rapporteret, at der har mindst ét psykisk problem. Vi ved også af og fra vores igangværende forskning, at styrken i båndet mellem kæledyr og mennesker har hjulpet mange i sårbare situationer.

Vi har langvarige partnerskaber i Europa, hvor båndet mellem kæledyr og mennesker (via dyreassisterede interventioner, aktiviteter eller behandlinger) har hjulpet med at støtte børn og voksne med deres fysiske og mentale sundhedsbehov, hvilket har ført til positive resultater. For eksempel gennem vores støtte i Spanien på Universidad Rey Juan Carlos University og Hospital Niño Jesús de Madrid til forskningen af fordelene ved terapihunde til børn med spiseforstyrrelser, har vi set en reduktion i angst og symptomer på depression samt en stigning i selvværd. Vi fortsætter med at arbejde sammen med vores partnere og muliggøre deling af bedste praksis og resultater.

Vi vil også støtte dette engagement via vores BetterwithPets-pris, der tildeles til de mest indflydelsesrige organisationer, som gør brug af styrken i båndet mellem kæledyr og mennesker, og som gør en forskel for sundhed og trivsel for børn eller voksne i sårbare situationer. Du kan læse mere om BetterwithPets-prisen nedenfor.

Vi sigter mod at skabe et samarbejdende og inkluderende fællesskab, hvor vi kan dele og gøre brug af ekspertise, bedste praksis og værktøjer til at skabe positiv social indvirkning.

Purina BetterwithPets-prisen

I 2018 lancerede vi Purina BetterwithPets-prisen. Denne pris var knyttet til vores grundlæggende tro på, at mennesker og kæledyr er bedre sammen. Vi ved, at der er en magi i båndet mellem kæledyr og mennesker, der kan udnyttes til at hjælpe med at skabe positive forandringer for menneskernes og samfundets sundhed og trivsel. Prisen støttede iværksættere, der havde udviklet sådanne initiativer.

StreetVet fra Storbritannien vandt vores 2020-pris. De tilbyder gratis tilgængelig dyrlægehjælp til kæledyr, hvis ejere oplever hjemløshed. StreetVet vandt CHF 50.000 for at støtte lanceringen af den første ’kæledyrsvenlige’ hostelakkrediteringsordning nogensinde, der gør det muligt for kæledyrsejere, der oplever hjemløshed, at blive indkvarteret sammen med deres kæledyr.

Fra år 2023 uddeles BetterwithPets-prisen sted hvert 2. år med en 2-årig bevillingscyklus frem til år 2030. Det vil fokusere på at anerkende og støtte ekstraordinære organisationer, der arbejder for at pleje og støtte folks sundhed gennem styrken i båndet mellem kæledyr og mennesker, og som har fokus på dem i sårbare situationer.

 

Alt ved StreetVet har været en vanvittig rejse for mig, fra en idé – bare at tage en rygsæk på og drage ud, til at det er det, jeg nu gør nu hver dag. Det er i bund og grund på grund af vores fantastiske frivillige og styrken af båndet mellem mennesker og dyr, det er derfor, vi alle gør det. Den bedste del af denne proces og StreetVet har drejet sig om de mennesker, vi har mødt undervejs, hvad enten det er ejere med deres hunde eller folk, der har ønsket at gøre en forskel.

Jade Statt. StreetVet medstifter

Kæledyr på hospitaler

Gennem vores arbejde med initiativet ’Kæledyr på hospitaler’ i Spanien, støtter vi at terapihunde får adgang til hospitaler for at hjælpe fagfolk, der arbejder med genoptræning af mennesker. Et eksempel på vores arbejde er vores samarbejde med Niño Jesús Hospital i Madrid og Rey Juan Carlos University for at iværksætte en undersøgelse af virkningerne af dyreassisterede interventioner for unge med spiseforstyrrelser, såsom anoreksi og bulimi. De indledende resultater har vist en stigning i patientens ’behagelige følelser’ (i at være mere afslappet, glad eller munter), forbedringer af deres selvværd og færre indikatorer for angst og depression.

Vi samarbejder også med Hospital Clinic og CTAC (Centro de Terapias Asistidas con Canes) om et forskningsprojekt, der ser på fordelene ved terapi med hunde hos børn med neurologidkr udviklingsforstyrrelser. Denne forskning ser på, hvordan kæledyrsassisteret terapi kan hjælpe børn med lidelser som ADHD (opmærksomhedsforstyrrelse og hyperaktivitetslidelse), føtalt alkoholsyndrom, posttraumatisk stress og autismespektrumforstyrrelse. I løbet af den videnskabelige undersøgelse vil der blive indsamlet data for at vise den indvirkning, denne type hundeassisteret terapi kan have på forbedring af selvværd, selvtillid, sociale færdigheder og regulering af følelsesmæssige og adfærdsmæssige problemer.

Bygger på Nestlé CSV

Ligesom vi er forpligtet til at forbedre livet for kæledyr og de mennesker, der elsker dem, er vores moderselskab Nestlé forpligtet til at forbedre livskvaliteten og bidrage til en sundere fremtid for enkeltpersoner og familier, startende med vores samfund og vores planet.

Læs mere om Nestlé i samfundet

Vores 6 nye Purina-forpligtelser
Vores påvirkning
Vores forpligtelser
Vi er forpligtet til at gøre mere af det, der betyder noget for kæledyr, for de mennesker, der elsker dem, og for den planet, vi deler. Derfor er vi forpligtet til at opfylde vores 6 Purina-forpligtelser.