Your Pet, Our Passion.
Animeret killingekode
Kat kigger rundt om væggen

Katte- og killingeforsikring

5 minutters læsning

Katteforsikring kan give ægte ro i sindet og hjælpe med at tage bekymringen ud af en stresset situation. At vælge den rigtige forsikring til katte kan virke som en stor opgave, men vi er her for at hjælpe!

Vores katte giver os en enorm mængde nydelse, ligesom de er vores faste ledsagere. Så når de gør os bekymrede, vil du have en god katteforsikring på plads for at sikre, at de får al den hjælp, de har brug for. Penge er trods alt det sidste, du vil tænke på, hvis din kat er syg, væk eller stjålet.

Du kan snakke med din dyrlæge om de typer forsikringer til katte, som dit kæledyr kan have gavn af, og vi har udarbejdet en liste over nogle generelle ting, der også kan hjælpe dig. At vide, hvordan man vælger en kæledyrsforsikring, kan være lidt vanskeligt, men når det først er gjort, slår intet den ro i sindet, du får ved at vide, at din kat er i gode hænder!

Vigtigheden af katteforsikring

Medicinsk behandling af katte forbedres hele tiden. Disse behandlinger kan dog være dyre, og når de føjes til stressen af, at din kat ikke er på toppen, kan de virkelig lægge pres på. At få den rigtige forsikring til katte kan fjerne nogle af bekymringerne, da du vil vide, at du er økonomisk dækket. Alligevel er det vigtigt at vide, hvordan man vælger en katteforsikring, der passer til dit kæledyrs behov - hvilket betyder, at man læser det med småt!

Hvad skal du kigge efter i en katte- eller killingeforsikring

Når du leder efter en katte- eller killingeforsikring, er det en god idé at undersøge de virksomheder, der tilbyder policerne. I det uheldige tilfælde, at du bliver nødt til at anmelde et krav, kan en god virksomhed gøre oplevelsen langt mindre stressende. Du bør først søge efter vurderinger af dit katteforsikringsselskab og se på, hvor mange andre mennesker har anmeldt krav, og hvordan deres oplevelser var.

De skal være nemme at kontakte og tilbyde en god, enkel og ligetil service. Glem ikke at tjekke åbningstider og om de har live chat, e-mail eller om al kontakt er via telefon. Sørg desuden for, at de er glade for at besvare eventuelle spørgsmål, og at de mennesker, du taler med, er venlige og hjælpsomme. Husk, at du måske skal ringe til dem på et vanskeligt tidspunkt, så du skal føle, at de er imødekommende.

Ting du skal huske på til din katteforsikring

Du ender sikkert med at kigge på alle slags policer – og det kan være svært at vælge mellem dem, hvis de alle begynder at se ens ud! For at hjælpe dig, er her de vigtigste ting, du måske skal overveje, når du vælger en forsikring til katte.

Omkostningerne ved din police

Selvom du vil have den bedste police, du kan få, når det kommer til din katteven, skal du have råd til katteforsikringsomkostningerne. Hvis den månedlige præmie er for høj for din økonomi, vil du bare give dig selv ekstra stress.

Hvor meget selvrisiko skal du betale for hver skade?

Selvrisikoen er det beløb, du skal betale, før katteforsikringsselskabet dækker resten. Hvis selvrisikoen er høj, er der mindre sandsynlighed for, at du vil gøre krav på mindre forhold - og dette bør afspejles i en lavere månedlig omkostning. Kun du kan afveje fordele og ulemper, men sørg for, at du synes, det er rimeligt.

Dækker katteforsikringen alle udgifter til dit kæledyrs behandling?

Det er også vigtigt at finde ud af, hvilke behandlingsområder der vil indgå i policen.

For eksempel: konsultationsgebyrer, din kats ophold på hospitalet, dens medicin, bedøvelse, operationer, røntgen og ultralyds- og laboratoriegebyrer. På et henvisningsniveau vil det være, hvis din dyrlæge sender din kat til en specialist.

Du bør måske også finde ud af, om behandling af adfærdsforstyrrelser og supplerende behandlinger såsom akupunktur er dækket. Vælg det, der passer til dig og din kat, men sørg for, at du er tilfreds med det, der er dækket.

Du kan også spørge, om din dækning vil inkludere omkostningerne eller et bidrag til særlige dyrlægeanbefalede diæter.

Påvirker din kats alder prisen på din katteforsikring?

Nogle virksomheder vil ikke tilbyde forsikringer til ældre katte, da der er større sandsynlighed for, at de får brug for dyre behandlinger, og nogle vil bede dig om at betale en del af deres behandling, hvis din kat har en vis alder eller derover.

Hvad er det maksimale beløb, du kan kræve for hver lidelse på et år?

Forhåbentlig sker det ikke, men din kat kan få brug for behandling på et specialistcenter - og regningerne kan hobe sig op For eksempel kan 8.000 kr. lyde som mange penge som det maksimale beløb, dit katte- eller killingeforsikringsselskab betaler for noget, men en regning for en brækket knogle kan sagtens udgøre det dobbelte af dette beløb eller mere! Tænk over de regninger, du ville forvente, hvis noget skulle gå galt, og beslut dig derefter.

Nogle virksomheder vil tilbyde 'livsvarig' dækning, som vil beskytte din kat i hele dens levetid, forudsat at policen bliver fornyet hvert år. Du vil have et årligt beløb, som enten vil være en fast grænse til at dække alle problemer eller pr. lidelse, og ved fornyelse vil dette blive opdateret, og du vil få dit beløb fyldt op igen.

Er prisen på din forsikring påvirket af dit postnummer eller din kats race?

Det er værd at huske på, at racetypen og endda dit postnummer kan ændre katteforsikringsomkostningerne. For eksempel kan byområder tiltrække en højere præmie, ligesom katteracer, der vides at lide under flere problemer. Hvis du har en stambogskat, skal du kontrollere, at medfødte og arvelige lidelser også er dækket, nogle forsikringer vil ikke dække arvelige lidelser.

Inkluderer din dækning tredjepartsomkostninger, hvis din kat forårsager en ulykke?

Katte har ikke til hensigt at skabe problemer, men nogle gange sker der uheld! Tjek, hvad der vil ske, hvis din kat forårsager en ulykke – og tag et kig på din hus- og indboforsikring, da nogle af disse forsikringer også dækker juridisk ansvar for skader forårsaget af kæledyr.

Er der rabatter på flere kæledyr?

Mange virksomheder tilbyder rabat, hvis du har flere kæledyr i dit hjem, hvilket er gode nyheder for kæledyrselskere. Tag et kig for at se, hvad der er tilgængeligt.

Hvad tilbyder katteforsikringen dig?

Vil dit forsikringsselskab betale, hvis din kat farer vild eller bliver stjålet?

Nogle virksomheder tilbyder et engangsbeløb, hvis din kat stikker af, farer vild eller bliver taget. Tjek også, om din police bidrager til omkostningerne til at lave meddelelser om bortkomne katte og tilbyde en belønning.

Vil virksomheden give dig et engangsbeløb, hvis din kat skal aflives?

Ingen ønsker, at det skal ske, men nogle gange er vi nødt til at sige farvel til vores kæledyr. Nogle forsikringer kan tilbyde et engangsbeløb, hvis du skal gøre dette, hvilket er vigtigt for stamtavlekatte og -killinger, der kan koste adskillige tusinde kroner.

Hvilke andre begrænsninger har policen?

Tag et kig på betingelserne for din police for at sikre, at du ikke ved et uheld mister din dækning. For eksempel vil nogle policer ikke dække tandbehandling, medmindre din kats tænder bliver tjekket af dyrlægen en gang om året.

De fleste policer kræver komplette, opdaterede kattevaccinationer. Tjek det med småt i din forsikring for katte, så du kan holde dig til begrænsningerne og holde din kat fuldt dækket.

Selvom der er meget at vælge imellem, bør du med disse spørgsmål in mente være godt på vej til at finde den police, der passer til dig og din kat. Derefter kan du nyde dit kæledyrs selskab uden bekymringer og være forberedt på alle verdens udfordringer.