Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Killing i kattebakke

Renlighedstræning af killinger og katte

5 minutters læsning

Hvis du har en indekat eller en kat med begrænset adgang til det udendørs, er en kattebakke altafgørende. Bakketræning af killinger og katte er relativt simpelt, og med denne nyttige guide vil din pelsede ven bruge bakken trygt på ingen tid!

Din kats naturlige instinkter vil normalt få den til at finde ud af, at den gerne vil på toilettet udenfor, men mange katte kan også lide at have en kattebakke indendørs. Det er normalt bedst at starte med kattetræning fra en ung alder, men ældre katte kan stadig lære at bruge en kattebakke. Faktisk kan de endda finde det gavnligt, da deres led er stivere, og de mangler den samme energi til at gå udenfor.

Hvis du er ny, når det kommer til bakketræning af killinger eller katte, spekulerer du måske på, hvor du skal begynde. Derfor har vi lavet denne guide for at fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide, lige fra hvad du skal bruge for at komme i gang, til hvordan du vænner din nye killing til at bruge bakken.

Den perfekte kattegrusbakke

Hvis du lige er begyndt at træne killinger i at bruge en kattebakke, skal du først bruge en lavsidet plastikbakke, som de nemt kan komme op i. Når killingerne er vokset lidt, kan du skifte til en større og dybere bakke for at give dem plads nok til at vende sig rundt og forhindre, at de sparker til og spreder kattegruset over hele dit hjem.

Hvis du vil minimere lugte og spild og samtidig give din voksne kat mere privatliv under toilettiden, kan en overdækket bakke være mere egnet. De fleste vil nyde det ekstra privatliv, når de laver de besørger, men nogle katte kan være nervøse for det lukkede rum på grund af det faktum, at de kun har ét udgangssted, hvis der opstår en trussel.

Du bør heller aldrig bruge en kattebakke eller en bakke med låg til bakketræningen, da klappen og det store skridt ind kan være for mange forhindringer for din killing at navigere i i starten.

En ældre kat vil sætte pris på en bakke med lavere sider, der er nemmere at komme ind og ud af.

Valg af den rigtige type kattegrus

Alle katte er forskellige, og du vil opdage, at mange vil have en præference for typen af kattegrus i deres bakke. At få dette rigtigt er utrolig vigtigt, når du træner killinger eller katte, for hvis de ikke kan lide det, vil de ikke gå i det!

Denne type kattegrus er praktisk, da det vil klumpe sig til kugler, når det kommer i kontakt med væsker, hvilket gør det nemt at øse og kan hjælpe med at spare penge, da det sikrer, at du kun øser snavset kattegrus ud.

Du bør overveje at bruge en støvfri kattegrus, hvis din kat har en lukket kattebakke, så støv ikke vil blive kastet op i din kats ansigt, når de skal tildække deres afføring.

Disse typer kattegrus er fantastiske, da de absorberer væsker ekstremt hurtigt, og de er generelt ret billige - dog eliminerer de ikke lugte.

Dette er en populær mulighed, da det absorberer godt og kan hjælpe med lugtkontrol til en vis grad, men det er dog dyrere end andre muligheder.

Disse er gode, hvis du leder efter at absorbere væsker og lugte hurtigt, men denne type kattegrus er en af de dyreste løsninger.

Det er normalt bedre at undgå denne type, da det kan forstyrre din kats sensitive næse og få dem til at undlade at bruge bakken helt.

Hvis du har brug for at ændre den type kattegrus, du bruger, så gør det langsomt, så det ikke kommer som en overraskelse for din kat og afskrækker den. Følg instruktionerne på kattegrusets emballage for anbefalet kattegrusdybde, og sørg for, at din kat har nok at grave med. Hvis du skal opsamle noget løst kattegrus, skal du lægge noget avispapir under bakken.

Hvor skal kattebakken placeres

Den generelle regel er, at der skal være én kattebakke pr. kat, plus en ekstra i dit hjem. Stil hver bakke i et roligt område, hvor katten kan gå på toilettet i fred, undgå travle gange eller i nærheden af støjkilder såsom en vaskemaskine. Du bør også vælge et sted væk fra, hvor katten spiser og drikker.

Når du bakketræner en killing, skal du altid sørge for, at bakken er let tilgængelig, især hvis din kat tilbringer al sin tid i huset. Da katte er meget rene dyr, vil de holde sig så længe som muligt, hvis de ikke har nogen steder at besørge, hvilket kan være meget ubehageligt og føre til helbredsproblemer.

3 trin til bakketræning af killinger og katte

Hvis du for nylig har fået en ny killing eller prøver at lære en ældre kat at bruge bakken, skal du følge disse 3 enkle trin til bakketræning:

1. Kend tegnene på, når katten er klar til at besørge

Det første du skal gøre, når du toilettræner din kat, er at holde øje med den og se efter tegnene på, hvornår den skal bruge bakken Du vil sikkert se dem snuse, kradse eller krybe sammen på gulvet.

2. Anbring den på kattebakken

Når du ser tegnene, skal du blot løfte den op og forsigtigt lægge den i bakken. Da killinger har meget små blærer, bør du også lægge dem på deres bakke med det samme efter at de har spist og så snart de vågner. Snart vil din killing begynde at forbinde det at gå på toilettet med at være i bakken, og vil selv begive sig derhen.

3. Ros kattens succes

Når katten har brugt bakken med succes, skal du give den masser af ros og også en velsmagende kattegodbid. Den vil snart lære at tænke på kattebakken på en positiv måde og vil bruge den trygt på ingen tid.

Forvent, at der sker uheld

Når du bakketræner killinger og katte, skal du forvente, at der sker ulykker! Det kan tage et stykke tid for den at blive tryg ved at bruge bakken, men hvis du er tålmodig og holder fast, vil det snart ske. Straf aldrig en killing for at besørge andre steder i hjemmet, ryd i stedet hurtigt op og følg med i din kats toilettræning.

Hvis din killing eller kat har været bakketrænet i et stykke tid, og den pludselig begynder at tisse i huset, så tag den med til dyrlægen, da det kan være et tegn på kattesygdom i de nedre urinveje (FLUTD). Dette helbredsproblem kan være smertefuldt og endda potentielt farligt, og hurtig dyrlægebehandling vil være nødvendig.

Vigtigheden af at rense kattebakken

Hvis du vil undgå uheld i dit hjem og opnå succes med din kats toilettræning, så sørg for at rengøre dens bakke regelmæssigt. Som rene væsner vil katte ikke bruge en kattebakke, som den har besørget meget i - og for nogle kræsne katte vil de måske ikke bruge den, hvis de kun har været i den én gang.

Fjern det beskidte kattegrus mindst én gang om dagen, men du skal muligvis gøre det mere afhængigt af hvor mange katte du har, og hvor ofte de bruger bakken. Du bør også tømme bakken helt og vaske den med varmt vand og rengøringsmiddel mindst én gang om ugen. Undgå at bruge desinfektionsmidler, da disse kan være giftige for katte.

Hvis du er gravid, skal du aldrig håndtere snavset kattegrus, da der er risiko for toxoplasmose - en infektion, der kan overføres fra dig til dit ufødte barn.

Få mere at vide om pasning af din nye killing ved at læse vores guide til, hvordan du stopper katte med at kradse i møbler.