Hvalpepleje

Hvalpepleje

Hvalpepleje

Hvalpepleje

Hvalpepleje

Hvalpepleje
09/13/2018

Hvalpepleje

Sådan socialiserer du din hvalp


Det er en stor dag for jer begge, når du får din nye hvalp med hjem. Din hvalp skal nu til at udforske en helt ny verden og skal lære både sine nye omgivelser at kende såvel som resten af familien og andre kæledyr.

Det allerførste, du skal gøre, når I kommer hjem, er at vise hvalpen dens kurv, legetøj og mad- og vandskåle. Når hvalpen har fundet sig til rette på sit eget sted i hjemmet, kan du begynde socialiseringsprocessen.

Hvad er socialisering?

Hvad er socialisering?


Socialisering af din hvalp betyder, at du skal hjælpe den med at udvikle sociale færdigheder, så den er venlig, rolig og ikke bange for nye mennesker, kæledyr og omgivelser. Det er en god idé at hjælpe din hvalp med at socialisere sig i et trygt og stressfrit miljø, hvor den føler sig godt tilpas, før du tager den med til uvante steder eller meget travle omgivelser.

Det er afgørende for din hvalps socialisering, at du introducerer den for andre familiemedlemmer eller gæster i hjemmet. Du får nemmere en sød og venlig voksen hund, når du hjælper med at reducere din hvalps frygt for fremmede fra en tidlig alder. Giv din hvalp halsbånd på, og hold den i snor, når du introducerer den for nye mennesker, så den ikke springer op. Giv ”sit”-kommandoen, og hjælp hvalpen med at blive siddende. På den måde hjælper du den med at bevare roen.

Når du har brugt noget tid på at socialisere din hvalp i hjemmet, kan du tage den med ud i masser af forskellige omgivelser, fx indkøbscentre, parker og på hundevenlige caféer. Det hjælper din hvalp med at vænne sig til at gå på forskellige underlag og opholde sig på nye og spændende steder. Frem for alt lærer din hvalp, at den ikke behøver at bekymre sig, bare fordi noget er uvant.

Sådan introducerer du din hvalp til andre kæledyr


Din hvalps socialisering omfatter også, at den skal vænne sig til andre dyr, men vær forsigtigt, når du introducerer hvalpen til andre kæledyr. Hvis du skal introducere en ældre hund til din hvalp, er det en god idé at holde begge hunde i snor. Det kan hjælpe med at forhindre, at de springer op, og du har bedre kontrol, hvis en af dem udviser uventet adfærd. Lad dem ikke være alene sammen i starten.

Hvis du skal introducere din hvalp til en kat, bør du overveje at sætte et net eller en gitterlåge i døråbningen, så katten kan slippe væk. Denne introduktion kan tage noget tid, men med lidt tid og tålmodighed kan de blive rigtig glade for hinandens selskab. Hvis din hvalp vænner sig til katte fra en tidlig alder, er der også mindre sandsynlighed for, at den bliver ophidset over katte, som den ikke kender.

Det kommer til at kræve tid og tålmodighed at socialisere din hvalp, men med den rette omsorg bliver den selvsikker, velopdragen og godt tilpas med andre mennesker og kæledyr.

Sådan introducerer du din hvalp til andre kæledyr

Del dette med folk, du kender

ShareEmailtwitterFB