Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Kvinde sidder med hund ved Øresundsbroen

Vi arbejder hen imod en affaldsfri fremtid

Hos Purina står emballage højt på vores dagsorden.

Vi ved, at vi har et ansvar for at reducere miljøbelastningen af ​​vores emballage i forhold til vægt, volumen, råvarer og transport.

Vi er også klar over, at vores emballage er afgørende for at sikre, at den mad, vi producerer, holdes frisk og sikker for kæledyr at nyde.

I april 2018 afgav vores moderselskab, Nestlé, en global forpligtelse om, at 100 % af vores emballage vil kunne genbruges eller genanvendes i 2025.

Vi arbejder hårdt på at gøre dette til virkelighed i de forskellige emballageformater, vi bruger. At finde løsninger kræver en inkluderende og samlet tilgang. Vi arbejder i partnerskab med leverandører for at skabe nye, mindre komplekse emballagematerialer, der er nemmere at genbruge. Vi danner også samarbejder og alliancer for at udforske innovative nye måder at undgå engangsemballage og for at behandle traditionelt svært genanvendelig plast.

Vores emballageinnovationer omfatter:

  • At reducere antallet af forskellige lag af materialer i vores emballage, og kompleksiteten af ​​disse materialer, for at gøre vores emballage nemmere at genbruge. For eksempel har vi ændret Beyond Grain Free-emballage fra flerlags til monolag, som kan genbruges (hvor der findes infrastruktur).
  • Design det første af sin slags vådfoder til kæledyr i et materiale, vi tester i Holland. Maden tilberedes i sin emballage, som skal være robust nok til at modstå opvarmning og sterilisering.
  • Test af alternative leveringssystemer for at reducere engangsemballage. For eksempel tester vi en ny højteknologisk massedispenseringsløsning i Schweiz i samarbejde med MiWa, hvor kæledyrsejere kan medbringe genanvendelige beholdere til at købe forskellige typer Purina-tørkattefoder. Produktinformation, der normalt findes på emballagen, herunder ingredienser, næringsværdier og holdbarhed, er tilgængelig digitalt.
     

At have den rigtige infrastruktur på plads er også afgørende, hvis vi skal ændre måden, hvorpå plastemballageaffald håndteres. En vigtig udfordring, vi står over for i øjeblikket, er, at alle lande er forskellige i deres evne til at indsamle, sortere og behandle plastemballage. Derfor samarbejder vi med industrien og lokale og nationale myndigheder om at hjælpe med at udvikle velfungerende indsamlings-, sorterings- og genbrugssystemer.

Vores tiltag omfatter:

  • Vi i Purina er stolte sponsorer af TMR i Sverige, en organisation, der arbejder med landsdækkende systemer til indsamling og genbrug af emballage. Sammen med Miljøstyrelsens "Klimaliv" og vores sponsoraftale er de sidste brikker faldet på plads til TMRs smarte anlæg til plastgenanvendelse. Gennem helt ny teknologi skabes et nyt liv for gammel plastemballage, som i dag ikke kan genbruges, men i stedet forbrændes. Sammen vil vi gennem vores arbejde reducere udledningen af ​​kuldioxid og dermed hele vores klimabelastning. Satsningen giver også mulighed for, at flere virksomheder kan være med og sikre, at deres plastikemballage får et nyt liv, og vi er stolte af at kunne bidrage til at gøre mere dyrefoderemballage grøn – over hele landet. Anlægget bygges uden for Ängelholm og TMR håber at kunne begynde at teste anlægget allerede i maj 2022, og forventet fuld drift vil være opnået inden august 2022. Et stort håb er at kunne sprede teknologien på tværs af flere lande, og det lover vi. for at holde dig opdateret på den kommende rejse.
  • Sammen med Plastic Energy om at udvikle kemisk genbrugsteknologi i Storbritannien for at omdanne svær at genbruge plastikemballage til genbrugsolier. Disse kan derefter bruges som erstatning for fossile olier til fremstilling af fødevaregodkendt plast.
  • Samarbejde på CEFLEX om at udvikle en ensartet infrastruktur i hele Europa til indsamling, sortering og genanvendelse af alle typer brugt fleksibel plast inden 2025.
     
CES team

Kontakt os

Vi er her for at besvare alle dine spørgsmål om kæledyr – store som små, virkelig seriøse og lidt fjollede. Kontakt os direkte når som helst og på hvilken som helst måde. Vores linjer er åbne fra 9.00 til 16.00, mandag til fredag, undtagen helligdage.