Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Hvalpens soveordninger
Ejer træner hunde udenfor

Hunderacer der er nemme at træne

5 minutters læsning

Efter nøje overvejelse og mange dage med drømme om at finde din nye pelsklædte ven, beslutter du endelig for, at det er det rigtige tidspunkt at få en hund. Men hvilken slags hund er det perfekte valg for en førstegangsejer? Selvom alle hunde har deres egne unikke kvaliteter, er det vigtigt for den uerfarne hundeejer at vælge en race, der er nem at træne, så de kan undgå uønsket adfærd.

Når du byder en hvalp velkommen til dit liv, er det vigtigt, at du ved, hvordan du træner den korrekt. Vi har samlet information om hvordan du bedst muligt træner dit nye kæledyr, så I kan få et godt forhold til hinanden. Opdag også, hvordan du vælger den rette race til dig og din livsstil.

Hvorfor er hundetræning vigtigt?

Alle hundeejere drager fordel af at træne deres nye hvalp, da dette ikke kun sikrer, at I kan få et lykkeligt liv sammen, men det tilføjer også til kvaliteten af jeres forhold. Da kæledyr ikke kan kommunikere gennem ord, skal de gives værktøjer, der kan hjælpe jer begge med at forstå hinanden.

Afhængig af dine behov og livsstil, kan du vælge enten at give dit kæledyr grundlæggende træning, lydighedstræning, eller avanceret træning, hvis du forestiller dig et liv for din hvalp som stjerne i hundeshowverdenen.

Hvordan kan jeg træne min hund?

Målet for at træne din hund bør være at lære den grundlæggende tricks, der kan gøre det lettere for jer at kommunikere. Det er en god ide at omgås andre hunde hurtigst muligt og udsætte hunden for nye omgivelser for at se, hvordan den reagerer omkring andre dyr og mennesker.

Når du starter træningen, skal du være klar på at investere tid og kræfter i projektet. Alle hunde er forskellige, når det kommer til at lære og det er derfor en god idé at væbne dig med venlighed og tålmodighed - så når du langt.

Du kan enten selv stå for træningen af din hund eller hyre en professionel instruktør til at hjælpe dig. Der findes også ofte fællesskaber i lokalområdet, som kan have interesse for dig og din hvalp.

De 7 nemmeste hunde at træne

At bringe et nyt kæledyr ind i dit hjem og liv er en stor beslutning, men med grundig undersøgelse kan du sørge for at vælge den rigtige race.

Vi har samlet de 7 nemmeste hunderacer at træne:

1. Border Collie

En af de mest elskede racer er Border Collie, og det forstår vi godt! Den agile og intelligente hunderace rummer mange karaktertræk, der gør den velegnet til træning. Som med enhver anden hund, kræver Border Collien lidt tid og opmærksomhed for at lære nye tricks, men de er uden tvivl meget hurtige til at følge kommandoer. Tricks som 'sit' eller 'rul rundt' vil være en leg for dem at lære, især hvis der er godbidder involveret.

2. Puddel

Pudler er en af de mest energiske og ivrige hunderacer på markedet. De elsker at være blandt mennesker og de vil gøre alt for at imponere deres ejere – herunder tricks og god opførsel. Det er dog vigtigt at huske på, at de har brug for en aktiv ejer, der kan tilbyde intellektuel og fysisk stimulering til at forbrænde al den energi.

3. Papillon

Blandt de letteste hunde at træne finder du også Papillon. Denne hunderace elsker en god udfordring, samt opmærksomhed — masser af opmærksomhed! Når den er blandt mennesker, vil den forsøge at vise sig fra sin bedste side og være en sand mester i lydighedsdisciplinen! Papillonracen vil gøre stort set alt for at imponere.

4. Berner Sennenhund

Berner Sennenhund er indbegrebet af hvad der kan kaldes en blid kæmpe. De er kærlige og lydige, men på grund af deres store størrelse er det nemmest at begynde at træne dem, når de er hvalpe. Med lidt ros og opmuntring vil du opdage, at de er meget modtagelige for træning, omend lidt langsom i begyndelsen.

Det er vigtigt at holde træningssessionerne korte og væbne dig med tålmodighed. Fordi de er en følsom race, der reagerer bedst på venlighed, bør du aldrig hæve stemmen eller vise aggressivitet over for dem.

5. Schæferhund

Træning ligger naturligt til den usædvanligt loyale schæferrace. De er hurtige til at opfange nye vaner og tricks og er instinktivt beskyttende, så det er bedst at begynde at træne dem fra en ung alder for at undgå, at de bliver for defensive over for dem omkring den. Dog er de en af de mest lydige og disciplinerede hunderacer - ikke underligt, at de anvendes til politi- og militærarbejde.

6. Golden Retriever

En hurtig løber, og endnu hurtigere lærer, Golden Retriever er helt sikkert en af de nemmeste hunderacer at træne. De elsker at lære og være omkring mennesker, så de vil ikke have noget imod at lære nye tricks og kommandoer. Det ligger nemlig i deres natur at adlyde. Faktisk er de ofte rangeret som blandt top 5 nemmeste hunde at træne.

7. Borderterrier

I hænderne på en kompetent træner, vil Border Terrier trives ved at lære kommandoer og nye tricks. Nøglen til denne race er at have tålmodighed og bruge masser af rosende ord og opmuntring, når I træner. På den måde vil du kunne opnå succes med træningen på rekordtid!

Hvilke egenskaber gør det nemt at træne hunde?

De nemmeste hunderacer at træne har altid et par ting til fælles. Udover racen er det vigtigt at overveje alle de andre egenskaber, som også spiller ind, når du skal vælge en hund, der er nem at træne.

Vi har samlet nogle af de ting, som er værd at huske på:

  • Alder. Yngre hunde vil altid være mere modtagelige for træning, lære hurtigere og huske information bedre. Det er derfor, at det altid anbefales, at du starter med at træne din hvalp så tidligt som muligt.
  • Distraktion. Afhængigt af miljøet og hundens personlighed varierer graden af distraktion fra hund til hund. Et højere fokusniveau vil sikre de bedste resultater, da det vil gøre det lettere at træne hunden. For at undgå at distrahere din hund for meget, kan du med fordel starte med at træne et roligt sted, hvor der ikke er nogen afbrydelser.
  • Fysisk og mental sundhed. Før du begynder at træne, er det en god idé at spørge din dyrlæge, om din hund er i god mental og fysisk form, så træningen ikke påvirker helbredet negativt.
  • Energiniveauer. Til en træning i grundlæggende færdigheder behøver hunden ikke at have et højt energiniveau, da de kun vil lære et par enkle kommandoer.
    Hvis du planlægger omvendt en mere avanceret træning, bør hunden have nok energi til at kunne følge med programmet. Vær altid opmærksom på, hvordan din hund reagerer på træning og sørg for at holde dine sessioner korte. Hvis de virker trætte, så sørg for at stoppe sessionen og fortsætte en anden dag.

At få et nyt kæledyr er en spændende tid, men før du begiver dig ud på dette eventyr, bør du undersøge racerne, så du med sikkerhed vælger den helt rigtige hund for dig og dit liv. Husk at nyde processen og have det sjovt undervejs. Der er intet bedre end at få en firbenet som sin bedste ven!

Hvis du har behov for mere rådgivning, kan du med fordel læse denne artikel om hvalpetræning.