Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Ejer træningshund

Sådan lærer du hunde at rulle rundt med 9 nemme trin

5 minutters læsning

At lære din hund nye tricks er en god måde at holde den aktiv og mentalt stimuleret, og samtidig kan det også styrke båndet mellem jer. Hvis din hund allerede har mestret trickene "sit", "dæk" og "bliv", er det næste skridt måske at lære den at rulle rundt?

Uanset om det er hvalpe eller voksne hunde, er det sjovt og nemt for dem at rulle rundt – og så kan det være et ekstra nyttigt trick i visse situationer, som eksempelvis ved dyrlægeundersøgelser. Derudover er det jo bare supersødt!

Er du klar til at lære din hund at rulle rundt? Tjek disse nemme og enkle trin, som du kan følge for at lære din lille (eller store) følgesvend nogle rullende færdigheder!

Hvornår kan du begynde at lære din hund tricks?

Du kan begynde at lære din pelsklædte ven tricks lige så snart du har dem med hjem. Som hovedregel gælder det at jo yngre hunden er, jo lettere vil det være at lære den nye tricks.

Det anbefalede tidspunkt at begynde på træning og socialisering af hvalpen er, når den er mellem 12 og 16 uger, og altså efter den er færdig med vaccinationer. Dette tidspunkt er at foretrække, da hundens lydhørhed og lydighed er højere i denne alder, fordi de naturligt er nysgerrige på nye ting. Som voksne kan hunde være længere tid om at lære, men med den rette tilgang, og en god portion tålmodighed, bør det være lige til.

Fordele ved at træne din hund

Grundlæggende træning kan være gavnligt for at hjælpe din hund til at udvikle tålmodighed og øge deres selvtillid. Når hunden lærer nye tricks og adfærd, hjælper det den til bedre at kommunikere med dig, forbedre jeres bånd og øge dens lydighed, hvilket fører til flere kvalitetsøjeblikke sammen.

Hvad kræver træningen af hunden?

Heldigvis kræver det ikke den store indsats at lære din hund nye tricks. Men der er nogle få ting, du skal bruge, for at lære din hund at rulle rundt:

 • Et roligt rum uden forstyrrelser, som f.eks. mad, støj eller andre mennesker.
 • Et tæppe, som hunden føler sig godt tilpas på.
 • Lækre godbidder. Disse bør være små og bløde, så de kan spises hurtigt. Det ville også være bedst, hvis du bruger godbidder, som den normalt ikke får, så de er ekstra motiverede. Find inspiration til 7 lækre godbidder her.
 • Valgfrit: En lille klikker, som du kan bruge, når hunden følger kommandoen.
 • Tålmodighed og entusiasme.

Hvordan man lærer en hund at rulle rundt?

"Rul rundt" tricket involverer flere trin end andre grundlæggende tricks. Derfor kan du med fordel følge disse 9 trin til at lære din hund, hvordan man ruller rundt på kommando.

 1. Sørg for, at hunden kender kommandoerne "dæk" eller "læg dig" først, da det er en vigtig del af tricket.
 2. Når hunden ligger ned med maven mod jorden og poterne hviler foran den, kan du knæle ved siden af og holde en godbid tæt på dens næse. Det kan være enhver form for godbid, så længe den er lille og kan spises hurtigt.
 3. Start med at tegne en cirkel i luften med godbidden. Bevæg langsomt godbidden mod hundens skulder, indtil den ruller rundt. Pas på, at hunden ikke snupper godbidden fra din hånd, før den har udført tricket. Hvis ikke den kan styre en hel rulning i begyndelsen, kan du hjælpe den på vej ved forsigtigt at skubbe den rundt.
 4. Beløn din hund, når den ruller rundt. Når hunden har fuldført kommandoen og rullet rundt, giver du den godbidden. Sørg for at trykke på klikkeren (hvis du bruger en), før den får belønningen.
 5. Gentag disse trin flere gange. Gentagelse er nøglen til succes. For at din hund konsekvent ruller rundt af sig selv på din kommando, skal du øve med den et par gange eller 10. Du skal ikke miste motivationen, hvis den kun udfører en halvrulning, hav tålmodighed! Med tiden vil den fuldføre en komplet rulning.
 6. Begynd at bruge kommandoen ‘rul rundt' efter den har udført tricket 2-3 gange. Det er vigtigt, at den har et stikord, som den kan knytte til tricket. Begynd gerne at introducere det, og gentag det, hver gang hunden ruller rundt.
 7. Brug masser af ros og opmuntring til at belønne din hunds indsats.
 8. Stop med at bruge godbidden. Når tricket bliver let for hunden at udføre, og den gør det næsten umiddelbart efter du siger kommandoen, kan du fortsætte med kun at bruge det verbale stikord. På dette tidspunkt bør du også være i stand til at øve dig udenfor med forstyrrelser og mennesker omkring. Hvis du føler at hunden kæmper med koncentrationen, kan du gå videre og give et par godbidder lejlighedsvis.
 9. Øvelse under korte sessioner på højst 3-4 minutter en eller to gange dagligt. Når du øver dig i at lære din hund at rulle rundt, er det vigtigt, at du ikke udtrætter den. Hundes opmærksomhedsspænd kan være meget kort, især når de er hvalpe, og de kan derfor få større gavn af træningen, hvis du kun bruger et par minutter om dagen på at øve dig.

Ting at undgå, når du lærer din hund nye tricks

Forsøge at fremskynde processen ved at skynde på den

Det tager tid og kræver øvelse at lære en hund at rulle rundt, så det er ikke nødvendigt at presse hunden for at opnå resultaterne hurtigt. Husk, at tålmodighed og konsistens er afgørende, og hvis du føler dig utålmodig, kan det være en god idé at holde en pause og prøve igen en anden dag.

Ikke konsultere en dyrlæge først

Nogle hunde kan have lidelser, som kan give dem smerter, når de udfører visse tricks. Det er derfor en god idé at tjekke med hundens dyrlæge, inden du går videre med træningen.

Brug af en hård tone i stemmen

Hunde reagerer bedre på en lys og positiv stemme, så prøv at tale til dem på en blid og legende måde, der signalerer, at det bare en sjov leg.

Fortsat træning selvom din hund er utilpas

Vær opmærksom på hundens adfærd når I træner. Hvis noget virker anderledes ved din hunds adfærd, bør du stoppe træningen og give dem tid til at hvile.

Nu hvor du har lært, hvordan du bedst muligt lærer din hund at rulle rundt, er tiden kommet til at vise din firbenede hunds nye færdigheder frem til venner og familie og ikke mindst klappe dig selv på skulderen for et veludført stykke arbejde!

Husk, at træning af din hund skal være en sjov oplevelse, så tag det langsomt og nyd processen.