Your Pet, Our Passion.
labrador glæder sig til adventuros godbidder

7 sunde hundegodbidder til træning

5 minutters læsning

Der findes mange hundegodbidder, der har et højt fedtindhold og er fyldt med kunstige konserveringsmidler, som ikke er godt for din hunds sundhed. Hvis du er bekymret for din hunds vægt eller blot er på udkig efter et sundere alternativ, bør du tage et kig på denne liste over syv sunde hundegodbidder til træning.

Mange hunde er enormt madorienterede. De spidser ører ved blot den mindste lyd af en knitrende emballage, og deres effektive snuder kan opfange duften af noget lækkert, hurtigere end du kan nå at sige 'sit'! Fordi de elsker mad, er det generelt ret nemt at træne dem med godbidder, men der er selvfølgelig den bekymring, at for mange godbidder kan føre til vægtstigning eller en ubalanceret kost.

Vi har udarbejdet denne liste for at fortælle dig om de bedste sunde godbidder til træning, som er perfekt til at lære din hund alt fra at komme, når du kalder, til smarte tricks. Husk altid at regne godbidder med ind i din hunds daglige fodermængde og reducere måltidernes størrelse for at udligne indtaget.

1. Kogt magert kød

Hvis du har brug for en attraktiv godbid til træning, hvor du virkelig har brug for at holde din hunds opmærksomhed, kan du prøve magert kød. Kogt kyllingebryst uden olie eller krydderier er velegnet. Det fungerer bedst, hvis du skærer det ud i meget små stykker cirka på størrelse med din lillefingernegl. Udover at være skånsomt mod maven indeholder kylling store mængder omega 6-fedtsyrer, som fremmer en sund hud og pels. Laks anvendes også nogle gange som en sund godbid, fordi det er fyldt med omega 3-fedtsyrer. Dog har laks et højere fedtindhold, så det bør kun gives i meget små mængder og ikke til hunde, der tidligere har haft bugspytkirtelbetændelse. Sørg for at undgå industrielt fremstillede kødprodukter med tilsat salt.

2. Din hunds aftensmad

Din hunds almindelige tørfoder er også meget velegnet som sunde godbidder. Det er et godt valg til overvægtige hunde, som får en kost med lavt fedtindhold, eller andre hunde, som får specialfoder for at afhjælpe underliggende sundhedsproblemer. Afmål en portion med din hunds daglige fodermængde i en beholder, og brug foderet som godbidder til dagens træning. Desuden kan du prøve at bruge forskelligt aktivitetslegetøj, som frigiver godbidder, så din hund kan spise, lære og lege på samme tid.

3. Peanutbutter

Hunde må aldrig få peanutbutter, der indeholder salt, sukker eller kunstige sødestoffer. Xylitol er særligt giftigt, men kan være angivet under andre navne, herunder birkesukker og E967. Hvis du er i tvivl, så lad være med at give det til din hund!

Men en skefuld usødet peanutbutter uden tilsætningsstoffer kan være en fremragende godbid til hundetræning i moderate mængder. Du kan også putte peanutbutter i et Kong-legetøj – det kan din hund få lang tid til at gå med. Peanutbutter er faktisk en god proteinkilde og indeholder masser af vitaminer og næringsstoffer.

4. Græskar

Det kommer måske som en overraskelse, men græskar er ikke kun lækkert for mennesker – det er også en fremragende, sund godbid til hunde! Græskar er fyldt med fiber og vitaminer, som fremmer en blank pels. Du kan bruge det tilberedte frugtkød fra friske græskar som en godbid om efteråret. Det er perfekt omkring halloween, hvis man har rester fra græskarlygter! Man kan også bruge usødet græskar fra dåse.

5. Æblebåde

Æblebåde kan være en lækker godbid til hundetræningen. Udover at de er lækre og sprøde, kan æbler hjælpe med at rense din hunds tænder og give den en mere frisk ånde. Æblerne bør skæres i smalle både for at undgå kvælningsfare, og hunde bør kun få en begrænset mængde på grund af sukkerindholdet.

Se altid efter, at der ikke er kerner i, og giv aldrig æbleskroget til din hund, eftersom kernerne indeholder en lille mængde cyanid, som kan være skadelig ved hyppigt indtag over en længere periode.

6. Friske grøntsager

Der findes adskillige friske grøntsager, som kan bruges som hundegodbidder. Gulerødder, grønne bønner og broccoli er alle velegnede, men vær forsigtig: Stykker af rå grøntsager kan sætte sig fast i hundens spiserør og længere nede i fordøjelsessystemet, især hvis din hund sluger grøntsagerne frem for at tygge dem. Du bør overveje at rive eller hakke grøntsagerne i meget små stykker. Grønne bønner har et særligt højt indhold af jern og vitaminer, men giv ikke din hund for mange friske grøntsager, eftersom det kan give maveproblemer som løs afføring og luft i maven.
 


7. AdVENTuROS-godbidder

Hvis du er på udkig efter velsmagende godbidder af høj kvalitet til hundetræning, som med garanti sørger for, at du har din hunds fulde opmærksomhed, bør du prøve vores AdVENTuROS-serie. Disse godbidder er fedtfattige, fri for kunstige farvestoffer og har fantastisk lækre smage som bøffel, vildt og vildsvin, så din hund er klar til at lave alle sine bedste tricks for at få dem!

Husk altid på, at de sunde godbidder, som er omtalt ovenfor, kun er tænkt som en snack. De bør altid gives som erstatning for en komplet og afbalanceret kost og bør altid kun gives med måde. Hvis du har en hund, der er overvægtig, bør du tale med dyrlægen, som kan foreslå passende foranstaltninger til vægttab og anbefale sunde godbidder.

Vil du gerne vide mere om, hvad din hund må spise? Læs vores guide til skadelige stoffer for hunde.

Lignende artikler: