Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Hvalp går udenfor i snor

Sådan går du med hunde & hvalpe i snor

10 minutters læsning

Der er ikke noget værre end en hvalp, der ikke vil holde op med at trække i snoren. Det kan være utroligt trættende for både dig og din hvalp og kan gøre en almindelig gåtur til et slemt mareridt.

Hvis din hund strammer snoren, eller din hvalp nægter at gå uden at trække med hele sin styrke, betyder det, at din kontrol kun er fysisk og ikke skyldes den træning, som skal få hunden til at traske glad afsted ved siden af dig. Det er ikke kun det, men efterhånden som hunden bliver ældre vil den fysiske styrke, som er nødvendig for at bevare kontrollen, blive overvældende, især hvis din hundeven tilhører en af de større og stærkere racer.

Der skal kun en smule træning til at gøre livet nemmere for både dig og din hund, og meget snart bliver hunden superglad bare ved synet af snoren. Læs videre for at finde ud af, hvor dan man træner en hvalp til at gå i snor!

Derfor er træning af hvalpe til at gå i snor vigtigt

Motion

Når du kan gå med din hvalp i snor giver det mulighed for at motionere og holde din hund sund under opvæksten.

Mental stimulering

Det er afgørende for hvalpens vækst og udvikling at blive udsat for nye omgivelser, og at gå i snor er afgørende for at kunne udforske mange nye steder. Selve træningen er også en god mental stimulering af din hund!

Yderligere træning

Træning i at gå i snor giver bedre respons på almindelig lydighedstræning, og det kan blive nemmere at lære andre kommandoer, som ‘sit’ eller ‘bliv’, når din hvalp har lært at gå i snor.

Hvad du skal bruge, før du begynder på træning i at gå i snor

Et halsbånd eller seletøj

Køb et halsbånd eller seletøj, som passer din hvalp godt, aldrig for løst eller for stramt - du skal kunne få to fingre ind mellem halsbåndet og din hvalps hals.

Godbidder

Brug godbidder som belønning for god opførsel i snoren.

En snor

Køb en snor, som har en passende længde til behagelig gang. Sørg for, at snoren kan sættes sikkert på din hvalps halsbånd eller seletøj. Dette er for at sørge for, at hvalpen kan gå sikkert, men at snoren er løs nok til at din hvalp ikke trækker hele tiden.

Sådan træner du din hvalp til at gå i snor

For at få held med træning af din hvalp til at gå i snor, følg disse trin:

Nye møder under hundeluftningen

Så snart din hund kan gå i snor og ved siden af dig i haven (og har fået alle hvalpevaccinationer) kan du begynde at gå tur andre steder.

At gå tur med en hund i snor er ikke altid så nemt som man skulle tro – husk, at hunden gerne vil undersøge nye synsindtryk, lyde, lugte og andre hunde – her er god hundesocialisering afgørende – så forvent ikke for meget for hurtigt. Du vil skulle arbejde hårdere, når der er konkurrence om din hunds opmærksomhed, så tag nogle særlige godbidder med (enten lidt af den daglige foderration eller yndlingslegetøjet), og lær hunden, at det er umagen værd at fokusere på dig! Hold træningssessionerne korte og positive, og de skal altid slutte med en succes, og leg så noget sjovt sammen til sidst.

Møder med andre mennesker og hunde

Spørg din dyrlæge eller den lokale hundetræningsklub om der er kurser, hvor du kan lære din hvalp at gå i snor. Det er en af de bedste måder at blive forberedt på at gå tur med hunden og på lidt længere ture ud i den store verden sammen. At gå tur med en hvalp eller en voksen hund er ikke altid så ligetil – mange hunde bliver helt vilde, når de ser et menneske eller en hund komme gående og begynder at trække i snoren for at komme til at hilse! Det er vigtigt at være på forkant med denne adfærd, så den ikke forekommer. (Det er også her, at det kan betale sig at bruge så meget tid på hvalpetræning!) Hvis nogen kommer gående, så tag en godbid op af lommen, sig hundens navn for at få opmærksomhed, og fremvis roligt godbidden, som hunden så gerne skal fokusere på. Når I går forbi personen, så ros meget, stop op, og giv godbidden. Hunden vil hurtigt lære gode manerer med denne form for belønning.

Tilfældige belønninger

Så snart din hund går glad og pålideligt i en løs snor, kan du reducere belønningerne og kun give dem af og til for særlig fin gang i snor (som at gå roligt forbi en så spændende distraktion som en kat). Hold ikke helt op med at give belønninger – en tilfældig belønning vil holde din hunds interesse og koncentration meget mere fanget end både konstante belønninger eller slet ingen! Hvis du har brug for yderligere hjælp og rådgivning om at gå med din hund i snor, så meld dig ind i en lokal hundetræningsklub.

Hund eller hvalp trækker i snor

Hvis din hund trækker i sin snor, eller din hundehvalp nægter at gå uden at trække dig, og det er svært for dig at få stoppet det, så kan du overveje at prøve med en snudesele og følge alle de trin, som er beskrevet ovenfor.

Brug aldrig et kvælerhalsbånd (også kendt som et træningshalsbånd) eller et pighalsbånd. Træning bør altid vær en positiv, belønningsbaseret oplevelse, som fremmer tilknytningen mellem jer, og den må ikke indeholde straf, som kan give frygt – det ender som regel kontraproduktivt!

Dette er vores vejledning til træning af en hvalp til at gå i snor. Uanset hvad dit udgangspunkt er, så vil du med lidt kærlighed, opmuntring og tålmodighed kunne komme på nogle mindeværdige og specielle ture, når du går med din hund. Hvis du leder efter mere om hvalpetræning og adfærdsråd, se vores vejledning om hvalpemanerer, gnavning, gøen og hoppen op.