Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Growing Pup-logo
Glad hund på sofaen

Find det perfekte hundenavn til den nye hvalp i dit liv

9 minutters læsning

Hvis det er hundenavne, du er på udkig efter, kan du finde masser af inspiration her. Vi har samlet så mange fantastiske forslag, at du uden tvivl finder det helt rigtige, unikke hundenavn på ingen tid. Tag et kig.

Er du på udkig efter det bedste hundenavn nogensinde? Vi har lavet en liste over de ultimative hundenavne, som får dig til at sige, "der var det!" Find det uforglemmelige navn til en hunhund, som du har været på udkig efter, eller et navn til en hanhund, som passer perfekt til den vidunderlige nye hvalp i huset. Der er masser af fantastiske hundenavne at vælge mellem her, så lad os komme i gang!

Drengenavne til hunde

Rocky

Figuren Rocky er kendt fra filmene af samme navn med Sylvester Stallone i hovedrollen, og navnet passer til en viljestærk hanhund, uanset størrelsen. Rocky kan være en shih tzu eller en granddanois – det er trods alt ikke størrelsen, men viljen der tæller. Så hvis du allerede kan se, at din hvalp har masser af gåpåmod, er denne berømte metafor for en underdog det perfekte hundenavn.

Bjørn

Bjørn eller Bear er et andet godt navn til en hanhund, som fungerer til både små og store hunde. Hunde af større racer får et navn, der afspejler deres styrke og selvstændighed, mens små hunde kan bære navnet som en morsom kontrast til deres lillebitte størrelse.

Iggy

Iggy er et bedårende navn til en hanhund, så der skal nok ikke meget til for at overbevise dig om, at det er et oplagt navn til din nye hund. Men det viser sig, at det er navnets betydning, der får mange hundeejere til at vælge det til deres nye familiemedlem. På latin betyder Iggy "den fyrige", så det passer godt til enhver eventyrlysten hundehvalp.

Rebel

Hvis du har fået fat i en lille regelbryder, findes der næppe et bedre navn end Rebel. Det friske navn er kort og mundret, så det er nemt at sige igen og igen, når din egenrådig hvalp gør, som den har lyst til.

Hulk

Nok er Hulk kendt for at være en rasende, grøn kæmpe i tegneserieuniverset, som tromler alting ned omkring sig, men figuren kan sagtens lægge navn til en hvalp, som har netop samme indstilling til livet, omend på en betydeligt mindre skala. Hvis du bemærker, at din nye hvalp brydes med sit legetøj og konstant tager kampen op mod tæpper, gardiner og duge, er Hulk måske det helt rigtige navn.

Pigenavne til hunde

Princess

Enhver liste over pigenavne til hunde er nødt til at omfatte navnet Princess. Til den elegante, pigede hund, som stolt begynder at spankulere rundt fra første øjeblik, den kommer ind ad døren, er et royalt navn det bedste valg. Men pas på, eller din nye hvalp vil snart regere over hele dit hjem.

Goldie

En navn, der er inspireret af dette ædelmetal, er perfekt til familiens nye guldklump. Hvis hundens farve også matcher navnet, er Goldie virkelig et helt åbenlyst valg til en pigehund.

Luna

Luna, som betyder 'måne' på latin, er et populært navn til en hunhund. Og med rette. Man går sjældent galt i byen med et navn, der har en himmelsk betydning, til en hvalp, som er helt astronomisk nuttet.

Zuzu

Hvis du søger et sødt pigenavn til en hund, kan du overveje Zuzu, som faktisk betyder 'sød' på jiddisch. Desuden får navnet dig nok til at smile, hver gang du siger det, så det har fortjent en topplacering på din liste over navne til en hunhund. Prøv selv at sige det højt et par gange; så ved du, hvad vi mener.

Hundenavne med ordspil

50 Scent

Hvis din hanhund har attitude og lever et "pug life", er dette navn et perfekt match. Vi glæder os til at følge den på Instagram!

Sherlock Bones

Når din nye hund giver sig til at sniffe rundt i stuen fra dag ét, ved du, at du har fået en detektivhund i huset. Sherlock er navnet.

Bark Twain

Hvis din hund gør ad venner såvel som fjender både nat og dag, er det kun ret og rimeligt at kalde den Bark Twain. Der er trods alt ikke noget galt i at bruge en smule humor, når man skal navngive en hund, der altid er i humør til ballade.

Berømte hundenavne

Fedtmule – Walt Disney

Den højtelskede disneyfigur Fedtmule er stadig en inspiration for hundeejere, der skal navngive en hvalp, selv efter mere end 70 år. Og hvis din hvalp er sjov og lidt klodset ligesom tegneseriefiguren, kan Fedtmule være det helt rigtige valg til din hanhund.

Krypto – Superman-tegneserierne

Hvis du lige har fået en superhund med supernuttede kræfter, er det kun rimeligt at lade sig inspirere af Supermans egen hund, Krypto.

Toto – Troldmanden fra Oz

Man kan ikke andet end holde af Toto fra Troldmanden fra Oz, som er klog og sjov og elsker Dorothy af hele sit hjerte. Vi har alle brug for en Toto i vores liv, og måske er du så heldig, at du allerede har en.

Britiske hundenavne

Watson

Sherlocks makker, bedste ven og bofælle, Watson, er en inspiration for hundeejere over hele verden. Det britiske drengenavn har det hele. Det lyder smart, det er kort og det er en fin popkulturreference – alt sammen perfekt til din hanhund.

Hermione

Man behøver ikke være Harry Potter-fan for at vælge den intelligente og loyale Hermione som navnesøster til sin hund. Men hvis du er, findes der næppe et bedre pigenavn til din lille hvalp.

Idris

Her er et cool og meget britisk navn til din hanhund. Sig det højt et par gange og se, om din hvalp reagerer. Så snart du kan se, at halen logrer i dobbelttakt, ved du, at du har fundet en vinder.

Poppy

Hvis du er på udkig efter britisk inspiration til det perfekte navn til din hunhund, bør du overveje Poppy. Dette blomstrende symbol på sommer kan meget vel være perfekt til din nye hvalps personlighed.

Shakespeare

Shakespeare er måske et lidt usædvanligt navn til en hund, men hvis du har besluttet dig for et engelsk navn, fortjener den verdenskendte forfatter en plads på listen.

Navne til sorte hunde

Black Jack

Hvis du er på udkig efter et sjovt navn, der passer til en kulsort hanhund, er Black Jack et populært valg. Og bare rolig – din hund behøver ikke at være heldig for at kvalificere sig til navnet; den flotte, mørke pels er tilstrækkeligt.

Hershey

Chokolade er altid en god inspirationskilde, hvis du er løbet tør for idéer, når du skal navngive din sorte hund. Det kendte chokolademærke er et sødt navn til din søde hvalp.

Onyx

Smykkestenen onyks menes at have beroligende egenskaber i forbindelse med stress eller sorg. Hvis du er på udkig efter et hundenavn med særlig betydning, går du ikke galt i byen med Onyx.

Zobel

Et navn, der klinger godt og er inspireret af zobelens sjældne og kostbare pels. Zobel er et godt navn til en hunhund med en blank, mørk pels.

Se flere navne til sorte hunde.

Stjernernes hundenavne

Kendisser og deres hunde kan give rigtig god inspiration til et hundenavn. Her er et udpluk af stjerne- og hundenavne, som kan være til inspiration, når du skal navngive din hvalp.

  • Adele - Louie
  • Justin Bieber - Sammy
  • Victoria Beckham - Scarlet
  • Barack Obama - Bo og Sunny
  • Kate Middleton og Prince William - Lupo
  • Ariana Grande - Coco Chanel
  • Miley Cyrus - Mary Jane
  • Adam Sandler - Matzo Ball
  • Hugh Jackman - Mocha

Hundenavne, som du bør undgå

Selvom der ikke er nogen faste regler for hundenavne, er der nogle få ting, du bør have i tankerne for at sikre, at din hund er enig i dit valg.

Tips til at navngive din hund

Der er nogle få ting, som er gode at huske på, når du skal vælge et godt hundenavn:

Nu da du har alle de vigtigste tips til at finde det bedste hundenavn nogensinde, kan du læse om, hvordan du giver den hvalp den allerbedste start ved at præsentere den rigtigt for sine omgivelser og hundesikre dit hjem og din have.