Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Kat high five

De bedste navne til han- og hunkatte

6 minutters læsning

Det kan være svært at vælge det perfekte kattenavn til din lodne ven. Hvis du kæmper med inspirationen til din nye kats navn, så tjek vores top 20. Fra fascinerende hankattenavne til skæve hunkattenavne, har vi det hele.

Det kan være noget af en udfordring at finde på det perfekte kattenavn, der passer til din lodne følgesvend. Navnet skal være et, der passer til katten gennem hele sit liv, og et, du ikke har noget imod at råbe, når det er middagstid!

Uanset om du lige har fået en ny killing eller har fået en fra et redningscenter, har vi han- og hunkattenavne, der passer til både unge og ældre katte. Fortsæt med at læse for at opdage vores top 20 over perfekte kattenavne.

Hankattenavne

1. Smoky

Dette kattenavn er den perfekte mulighed til en Russian Blue eller en gråkat, da det hylder deres vidunderlige røgfyldte nuance.

2. Oreo

Hvis du leder efter et hankattenavn til en sort/hvid kat, kan Oreo være det perfekte match. Med navnet fra den lækre kiks, er dette et navn, der passer til din yndige kat hele livet.

3. Monty

Dette vidunderligt alsidige kattenavn passer til killinger i alle nuancer og racer. Normalt bruges navnet som en kort version af Montague eller Montgomery, men det er faktisk fransk for 'stejl bakke'! Vi synes, det er bedst til katte med en overklassepersonlighed.

4. Pumpkin

Dette hankattenavn er ikke kun det engelske navn for græskar, men det er også et almindeligt britisk udtryk for hengivenhed. Overvej Pumpkin til en rødhåret kat, der deler den iøjnefaldende orange farve.

5. Prins

Det er ingen hemmelighed, at vores katte er de royale konger og dronninger i vores hjem, så hvorfor ikke give dem et navn, der passer til en konge eller, ja, prins? Prins er et fantastisk navn til den royale kat i dit liv og et, som de helt sikkert vil sætte pris på.

6. Dexter

Dexter er et super populært hankattenavn. Det skyldes sandsynligvis TV-serien af samme navn. Selvom karakteren i showet har morderiske tendenser, er det et meget yndigt navn til katte, og nogle nyder ironien, hvis de har kæledyr, der er særligt gode til at jage.

7. Gizmo

Dette søde hankattenavn kommer fra den ikoniske film fra 1984, Gremlins. Hvis du har en blød kat med brun og hvid eller skildpaddefarve, ville Gizmo være et godt navn. Bare lad være med at fodre den efter midnat!

8. Merlin

Merlin er et magisk kattenavn, som passer til katte af alle farver og racer. Navnet kommer fra Wales og betyder 'havfæstning', men blev populært gennem troldmanden, der var kong Arthurs vejleder og hjælper.

9. Cosmo

Hvis din kat er helt unik, ville Cosmo være et perfekt navn. Det er vidunderligt egnet som et navn til en sort eller hvid kat, da disse farver ser ud som om de er friskplukket fra nattehimlen.

10. Ziggy

David Bowie-fans vil elske hankattenavnet Ziggy. Ziggy er kendt verden over som glam-alteregoet for den ikoniske sanger og skuespiller og er et navn, der er både fantastisk og yndigt, hvilket gør det perfekt til vores firbenede venner.

Hunkattenavne

1. Luna

Luna kommer fra det latinske navn for måne og er et fantastisk hunkattenavn, der passer til din magiske kat. Dette navn bliver stadig mere populært på grund af den sære karakter, Luna Lovegood, fra den elskede Harry Potter-serie, og det er et navn, der er blevet foretrukket til katte, hunde og endda mennesker!

2. Lulu

Lulu er et charmerende navn, som kommer fra det arabiske ord for 'perle'. Det har været et værdsat navn siden 60'erne, takket være sangeren Lulu, der er berømt for at optræde med sangen 'Shout'. Vi synes også, det er et absolut yndigt navn til katte.

3. Zelda

Fans af den populære Nintendo-spilserie vil blive forelsket i navnet Zelda. Dette hunkattenavn er taget fra den seje prinsesse i Legend of Zelda-serien og er ideelt til din lille firbenede kriger.

4. Buffy

For dem med en livlig killing, vil Buffy være det perfekte navn. Navnet kommer fra kultserien, Buffy - Vampyrernes Skræk, som følger en fræk vampyrbekæmpende pige i hendes kampe mod mørkets kræfter. Så hvis du har en kat, der kan leve op til den ikoniske navnesøster, vil Buffy være det ideelle valg.

5. Daisy

Der er ikke noget sødere end en killing med et blomsternavn. Daisy, som er engelsk for tusindfryd, er et yndigt navn, som passer til alle katteracer og farver, og som helt sikkert vil komplementere dem fra killing helt til voksenalderen.

6. Tallulah

Tallulah er et elegant hunkattenavn, som vil passe til fornemme racer som siamese eller perser. Navnet, der betyder 'springende vand', ruller af tungen og føles på én gang kongeligt og sødt - hvilket er to egenskaber, der perfekt opsummerer vores katte.

7. Raven

Hvis du leder efter et sort katnavn, er Raven måske lige det, du leder efter. Det engelske navn for ravn har et ganske fortryllende islæt.

8. Bella

Bella kommer fra det italienske ord for smuk, og er et elsket hunkattenavn. Ifølge det britiske forsikringsselskab,  John Lewis Pet Insurance, var Bella faktisk det næstmest populære navn blandt deres kunder!

9. Molly

Oprindeligt brugt som et kaldenavn for Mary, er Molly er nu et sødt navn i sig selv. Det betyder 'havets stjerne', og er et navn, som er elsket af mange kæledyrsejere, og vi kan se hvorfor.

10. Poppy

Øverst på mange af listerne over det foretrukne hunkattenavn finder vi Poppy. Dette blomsternavn er ikke helt så delikat som Daisy og bringer en vis følelse af styrke. Da det tager sit navn fra den fantastiske røde valmueblomst, tror vi, at dette navn passer bedst til rødhårede katte eller dem med et rødt skær i deres pels.

Det er vores bedste han- og hunkattenavne! Var dit yndlingsnavn på listen? Eller foretrækker du noget lidt mere usædvanligt? Uanset hvad, er vi sikre på, at du vil vælge det perfekte kattenavn, der passer til både deres udseende og personlighed.

Har du for nylig fået en ny killing og leder efter mere information om pasning eller træning af dem? Tag et kig på vores guide til bakketræning af katte og killinger.