Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Siameser

Siameser

Siameseren er en mellemstor race med en lang, smidig krop, der er yndefuld og elegant, men som stadig har en muskuløs følelse. Kroppen er velafbalanceret og atletisk, benene slanke og poterne små og ovale. Hovedet set fra ansigtet ligner en trekant, der tilspidser i lige linjer til en fin snude. Ørerne er store og prikkede og er indstillet, så de følger trekantens linjer. Øjnene er orientalske i form og skrå mod næsen. Halen er lang og tilspidset og uden knæk. Den korte, fine og tætliggende pels har en bleg hovedkropsfarve med mørkere intenst farvede punkter. De farvede punkter strækker sig kun til maskeområdet i ansigtet, ører, ben og hale, som er de køligere dele af kroppen. Racen kommer i en bred vifte af farver. Øjenfarven i alle pelsfarver og mønstre vil være en livlig, intens blå.

Værd at vide
  • Meget aktiv og nysgerrig kat
  • Omgængelig og afhængig kat
  • Meget snakkesalig kat
  • Slank og elegant race
  • Kræver pleje en gang om ugen
  • Ikke allergivenlig race
  • Har brug for noget udendørs plads
  • Kan kræve tilvænning, før den bor sammen med børn

Personlighed

Siameseren er nok lige så kendt for sin høje vokale personlighed som for sit klassiske udseende. Racen er normalt udadvendt og kan være ekstremt støjende. Siameserkatten kræver opmærksomhed og at være en del af familien. Dette er ikke en ideel kat for nogen, der er væk på arbejde hele dagen, da katten ikke kan lide at blive efterladt på egen hånd - to siamesere fra samme kuld kan være løsningen! Siameserkatte er meget intelligente og skal holdes underholdt. Legetøj og kradsestolper skal stilles til rådighed for deres morskab, og de kan lære at apportere legetøj.

Historie og oprindelse

Oprindelsesland: Thailand (tidligere Siam)

Siameserkatten er en af de mest populære stamtavleracer i Storbritannien - kun overgået af den britiske korthår i antal. Den er muligvis en af de lettest genkendelige racer. Siameseren stammer fra det nuværende Thailand og har eksisteret i hundreder af år. Legenden siger, at siameserkatte var hellige og bevogtede buddhistiske templer. Siameserkatten blev importeret til Storbritannien i 1880'erne. Den oprindelige siameserracefarve var de klassiske sælbrune spidser med en varm cremefarvet krop, men opdrættere i vesten udviklede flere farver ved at introducere andre katteracer i avlsplanen. Den originale siameserkat havde knibe skelende øjne og haleknæk, som i dag betragtes som alvorlige fejl.