Når din hvalp tygger og bider

Når din hvalp tygger og bider

Når din hvalp tygger og bider

Når din hvalp tygger og bider

Når din hvalp tygger og bider

Når din hvalp tygger og bider
07/31/2018

Når din hvalp tygger og bider

Mange hvalpe holder af at tygge i ting. Det er en måde at udforske omgivelserne på og opdage nye ting. Hvalpe gennemgår også tandfrembrud, så det er naturligt og sikkert for din hvalp at bide i sit yndlingslegetøj.

Måske tror du, at det er bedst at få hvalpen til straks at holde op med at tygge, men så længe den tygger i egnet legetøj, og tyggeriet ikke tager overhånd, kan det være en helt sund og sikker aktivitet.

Hvad med problematisk tygning?

Hvad med problematisk tygning?


Hvis din hvalp altid tygger og bider i ting – eller hvis de ting, den bider i, er farlige eller forbudte – bliver du nødt til at håndtere adfærden. Overdreven tygning kan være forårsaget af kedsomhed eller stress, så hvis du tager fat på disse grundårsager, stopper du ikke alene tygningen, men du forbedrer også din hvalps overordnede trivsel.

Dyrlægen kan hjælpe dig med at finde frem til årsagen til overdreven tygning. I mellemtiden får du her nogle generelle tips til at hjælpe med at sørge for din hvalps sikkerhed.

  • Opmuntr din hvalp til at blive i sin kurv, når du forlader huset. Hvis den ligger i sin kurv, kan den ikke lave så mange narrestreger.
  • Giv din hund masser af legetøj, som er sikkert at bide i, for at afhjælpe kedsomhed. Hvis du kan omdirigere tygningen til legetøjet, vil hvalpen fokusere mindre på ”forbudte” ting.
  • Når du ser, at din hvalp tygger på noget, som er forbudt, skal du sige ’nej’ for at signalere, at det er uønsket adfærd. Omdiriger hundens opmærksomhed til et stykke bidelegetøj, som den kan bide i uden at blive irettesat.
  • Giv din hvalp ros, når du ser, at den bider i et stykke legetøj, som er sikkert og passende til formålet.
  • Du kan overveje at anbringe din hvalp i en hvalpegård, når du er hjemme, men ikke kan holde øje med den hele tiden. Sørg for, at den også har noget bidelegetøj. På den måde har hvalpen plads til at lege, men kan ikke komme til at bide i ting, som den ikke må.

Del dette med folk, du kender

ShareEmailtwitterFB