Your Pet, Our Passion.
Fransk bulldog

Fransk bulldog

Hvis du er på udkig efter en elskelig bedste ven med en særlig evne til at lave problemer, så mød den franske bulldog. Den franske bulldog, der oprindeligt kommer fra England, har nydt stor popularitet i de seneste år på grund af deres yndige flagermuslignende ører og gnaven udseende ansigt.  

Det er ikke kun den franske bulldogs udseende, der får os alle til at sige 'nuuhhh', men også dens legesyge og kærlige opførsel, såvel som deres utroligt charmerende personligheder.

Værd at vide
 • Hund egnet til ikke-erfarne ejere
 • Basal træning påkrævet
 • Kan lide blide ture
 • Kan lide at gå en halv time om dagen
 • Lille hund
 • Mindst muligt savl
 • Kræver soignering en gang om ugen
 • Ikke allergivenlig race
 • Rolig hund
 • Vagthund. Gøer og advarer
 • Det kan kræve træning at leve sammen med andre kæledyr
 • Kræver måske træning for at kunne leve med børn

Udseende

Den franske bulldog er en fortryllende lille hund med udseende som en lille, men flagermusøret bulldog, og den har det samme flade ansigt, korte hale og glatte, korte pels - men i en meget mindre pakke. Selvom den er lille, er den muskuløs med en tung knoglestruktur og stærke ben. Hvad angår den franske bulldogs pelsfarve, kan den være ret varieret, fra sort til hvid og brun, til chokolade eller endda lilla, selvom sidstnævnte ikke er særlig almindelig.

Selvom den franske bulldog kan give indtryk af at være meget atletisk på grund af sit omfangsrige udseende, og selvom den godt kan nyde lidt motion, kan den nogle gange være sofakartoflernes mester.

Personlighed

Dette er en venlig, godmodig, legesyg hund, som er en ideel kærlig og sjov selskabs- eller familiehund, der er lige så glad for at bo i byer som på landet. Den franske bulldogs temperament er svært at fastlægge, da det kan variere fra frisk og legesyg til ligefrem afslappet. Derudover er den franske bulldog normalt ikke en overdreven bjæffer, så den er et fremragende kæledyr i lejligheder.

Den er også kendt for at nyde legetid lige så meget som lange lure, og du kan altid regne med, at den vil udforske og have en naturlig nysgerrighed om alt omkring sig. På trods af sin fjollethed er den et meget intelligent væsen, der elsker menneskelig kontakt og nemt kan trænes.

Dette er en modig race, der tror, at den er mange gange større, end den faktisk er - og kan til tider komme i konflikt med andre hunde, der ikke kan aflæse deres flade ansigt og manglende hale.

En fransk bulldog vil passe til en ejer, der bor på mindre plads, og som ikke ønsker at skulle give sin hund en masse motion, men nyder masser af leg og interaktion i hjemmet. Ejeren bør dog heller ikke have noget imod snorken...

Historie og oprindelse

Den franske bulldog stammer oprindeligt fra mini-bulldogen, som en miniatureversion af den britiske bulldog, og en race, der var populær blandt kniplingsmagerne i Nottingham. Under den industrielle revolution flyttede mange til Frankrig og tog deres hunde med. Her ændrede den franske bulldog-race sig, muligvis med inddragelsen af andre racer inklusive mopsen og visse terriere, hvilket resulterede i den franske bulldog, vi kender og elsker i dag.

Mens alle franske bulldogs har flagermuslignende ører nu, plejede der at være en tid tidligt i racens historie, hvor de også havde 'rose-ører', svarende til en engelsk bulldogs. Men efter en heftig debat mellem amerikanske og franske bulldog-fans om racestandarden, blev det besluttet, at den flagermusørede franske bulldog, der var foretrukket af franskmændene, ville blive standarden. 

Health and Common Issues

Ideel ejer

Motionsbehov

Pladsbehov

Ernæring og fodring

Pelspleje

Træning

Er franske bulldogs gode familiehunde?

Sjove fakta om den franske bulldog

 • Mens den franske bulldog startede livet som en arbejdende følgesvend på landet, spredte historier om dens ukonventionelle udseende sig til Paris, hvor den blev adopteret af dem, der ønskede at fremstå socialt vovede, og hunde fandt berømmelse i malerier af Degas og Toulouse-Lautrec. Der kan stadig nogle gange findes postkort af letpåklædte kvinder, der poserer med deres 'Bouledogues Français'. 
 • I de fleste tilfælde kan den franske bulldog ikke svømme på grund af dens korte tryne, som får dens krop til at vippe bagud for at holde den næse og mund over vandet, og dens store hoved og korte ben gør det svært for den at holde sig flydende. 
 • En uheldig fransk bulldog kaldet Gamin de Pycombe var med ombord på Titanic, den skøbnesvangre nat, hvor det sank. Han var blevet købt i England for den meget høje pris af £150 (£13.500 i nutidens penge) og var forsikret for, $750 hvilket på det tidspunkt var et ekstraordinært beløb.
 • En fransk bulldog kaldet Bugsy tog sig af en baby-orangutang ved navn Malone, som blev forladt af sin mor i Twycross Zoo. 
 • På trods af at den franske bulldog ikke gør, er den meget snakkesalig og vil kommunikere med dig ved at bjæffe, gurgle og gabe!