Your Pet, Our Passion.
Bengalsk kat leger i en papkasse.

Hvorfor kan katte lide kasser?

5 minutters læsning

Ejere bliver konstant forvirrede, når de køber deres kat noget lækkert nyt legetøj, og den er meget mere interesseret i kassen, det kom i! Men hvorfor elsker katte kasser så meget? Fortsæt med at læse for at finde ud af hvorfor.

Det er et almindeligt kendt faktum, at katte elsker kasser. For dem kan intet legetøj i verden, uanset hvor dyrt eller flot det måtte være, sammenlignes med en simpel papkasse. Det er et fænomen, der forvirrer de fleste katteejere, især når de lige har købt en fantastisk ny seng eller et fedt legetøj, og deres kat ser ud til at foretrække den emballage, tingene kom i.

I denne artikel udforsker vi, hvorfor katte kan lide kasserr, og fortæller dig alt om, hvorfor de er det perfekte sove- og jagtområde for din kat.

Hvorfor kan katte lide kasser?

Der er mange grunde til, at katte elsker kasser, men den vigtigste er, at de er afgrænsede, lukkede rum. Katte er rovdyr, der ligger i baghold, og det er en instinktiv adfærd at finde steder, hvor de kan gemme sig, jage bytte og føle sig trygge og varme. Lækre papkasser passer perfekt til dette.

Kasserne er sikre

Katte får komfort og tryghed fra lukkede rum, og derfor elsker de at tilbringe tid i papkasser. Katte bruger kasser som gemmesteder, hvor rovdyr ikke kan snige sig ind på dem fra siden eller bagfra. Hvis din kat er i en kasse, skal enhver "indtrængende" som byttedyr, mennesker eller andre kæledyr komme direkte ind i deres synsfelt, hvilket betyder, at intet kan overraske dem.

Og katte kan lide kasser, fordi de hjælper med at reducere stress og tilbyder en sikker zone, hvor din kat kan observere og ikke blive set. Dette er ideelt for katte, da deres reaktion på stressende situationer ofte er at løbe væk og gemme sig. Katte har ikke indbyggede konfliktløsningsstrategier, så de foretrækker at gemme sig fra deres problemer. Sikkerheden i det private, lukkede rum er et andet muligt svar på, hvorfor katte kan lide kasser.

De hjælper katte med at tilpasse sig

En nylig undersøgelse udført af Utrecht Universitet har for nylig opdaget en anden grund til, at katte elsker kasser. Undersøgelsen blev udført på en gruppe internatkatte, hvor den ene halvdel fik tildelt kasser og den anden halvdel ikke.

Forskningen opdagede, at kattene med kasserne faktisk kom sig hurtigere og tilpassede sig deres miljø hurtigere. Dette viser, at kasser er utroligt gavnlige for katte til at hjælpe med at håndtere forandringer! Læs vores guide til katteangst for at få flere tips til at behandle den.

Pap er en fantastisk isolator

En anden grund til, at katte elsker kasser, er, at de er gode til varme! Pap er ikke kun en fantastisk isolator, men den lille plads, som kasser tilbyder, tilskynder din kat til at krølle sig sammen og slappe af, hvilket gør den til et behageligt, varmt rum. Den ideelle temperatur for at få katte til at føle sig godt tilpas er omkring 37 °C, så det er meget vigtigt for din kat at være varm.

Katte er bare nysgerrige

Katte er notorisk nysgerrige væsner, så det burde ikke komme som nogen overraskelse, at når du køber noget nyt, så kommer de løbende så hurtigt som muligt. Ikke alene lugter den nye genstand anderledes, men din kat er også nysgerrig efter at se, hvad formålet med den nye genstand er i dens hjem. Hvis du køber en vare, der kommer i en kasse, skal du ikke blive overrasket over at se din kat gnide sig rundt om den og tage et grundigt kig på den!

De er gode steder at sove

En anden grund til, at katte kan lide kasser, er, at de er et godt sted at sove. Katte bruger op til 18 timer i døgnet på at sove, så det er vigtigt at finde det perfekte sted.

Hvor du måske ser en simpel papkasse, ser din kat en sikker, luksushule, der giver varme og beskyttelse. Vi anbefaler at give din kat en kasse i dit hjem for at give den et sikkert sted, den kan flygte til.

Det hele handler om tekstur

En anden grund til, at katte elsker kasser så meget, er teksturen. Pap har den perfekte tekstur for din kat til at bide og kradse i, hvilket gør kasserne sjove at lege med. Mange ejere oplever, at katte elsker kasserudelukkende for at bide og tygge i dem, og de river dem hurtigt i stykker. For din kat er en almindelig gammel kasse et virkelig interessant og sjovt legetøj, der kan holde dem underholdt i dagevis.

Kasse ikke kun til huskatte!

Det kan virke overraskende, at store katte deler mange af de samme egenskaber som din kat. Når store katte, der bor i dyrereservater og zoologiske haver, fik papkasser, havde de det lige så sjovt, som din kat! De blev set hoppe ind og ud af kasserne, sidde i dem og generelt hygge sig.

Der er så mange grunde, der kan forklare, hvorfor katte tror, at kasser er uimodståelige, men i høj grad handler det om, at de er lukkede rum.