Soignering af din killing

Soignering af din killing

Soignering af din killing

Soignering af din killing

Soignering af din killing

Soignering af din killing
07/31/2018

Soignering af din killing

Katte er meget hygiejniske dyr og er kendt for selv af tage sig af deres soignering. Alligevel er det vigtigt at hjælpe med din killings soignering, fordi det styrker båndet mellem jer og samtidig giver dig anledning til at tjekke for tegn på sundhedsproblemer. Når du soignerer din killing fra en tidlig alder, sikrer du også, at din kat vænner sig til regelmæssig håndtering, hvilket vil gøre dyrlægebesøg meget nemmere senere i livet.

Fordelene ved soignering

Fordelene ved soignering


Pelspleje stimulerer ikke alene blodomløbet og forbedrer muskelspændingen, men det minimerer også hårboller ved at fjerne løse hår, før de indtages. Desuden stimulerer det kirtlerne ved roden af hvert enkelt hår, som hjælper med at holde pelsen vandtæt og glatter pelsen, hvilket forbedrer isoleringsevnen.

Sådan plejer du din killings pels


De nøjagtige behov afhænger af din killings race og hårtype. Killingers pels er kortere, blødere og mere lodden end hos en voksen kat, men den bliver mere strid med tiden.

Det er bedst at vænne din killing til at blive børstet og soigneret fra en tidlig alder i stedet for at vente, til den bliver ældre. Det hjælper killingen med at vænne sig til soigneringen, så den bedre kan nyde det. Du bør altid børste din killing på et skridsikkert underlag for at gøre oplevelsen mere behagelig.

For ejere af en korthårskilling er den gode nyhed, at den kun skal have en hurtig opfriskning med en let børste eller kam en gang om ugen. Benyt lejligheden til at tjekke killingens ører, øjne og mund, og tjek huden for parasitter, sår, knuder og prikker.

Langhårsracer kræver daglig pleje med den rette type udstyr – spørg opdrætteren eller en kattefrisør til råds. Start med at lade din killing lugte til børsten. I mange tilfælde vil killingen gnide ansigtet mod børstehårene, hvilket er et positivt skridt. Når du har aet killingen lidt, kan du begynde at børste den forsigtigt. Start med at børste langs siden af kroppen. Stop efter et par minutter, og brug lidt mere tid på at ae den igen, hvis den stritter imod. Det hjælper med at komme ind på livet af din killing.

Når din kat har vænnet sig til fornemmelsen af at blive børstet, kan du begynde at børste maven, halen, ørerne og andre følsomme steder, men vær så forsigtig som muligt, og start med meget korte sessioner.

Sådan plejer du din killings pels

Sådan tjekker du din killings helbred under soigneringen

Mens din killing slapper af og nyder at blive børstet, kan du forsigtigt røre ved dens poter og undersøge kløerne. Tjek killingens ører, og åbn forsigtigt munden, så du kan undersøge tænder og tandkød.

Når din killing har lært rutinen, kan du overføre aktiviteten til det bord, hvor du har i sinde at børste din kat, når den bliver voksen. Katten kommer hurtigt til at forbinde dette sted med soignering og belønning, hvilket senere hen vil gøre det meget nemmere for at dig tjekke tegnene på et godt helbred regelmæssigt.

Del dette med folk, du kender

ShareEmailtwitterFB