Fire skridt til en sund vægt for din hund

Fire skridt til en sund vægt for din hund

Fire skridt til en sund vægt for din hund

Fire skridt til en sund vægt for din hund

Fire skridt til en sund vægt for din hund

Fire skridt til en sund vægt for din hund
07/31/2018

Fire skridt til en sund vægt for din hund

Hunde lever længere og bedre, når de er i god form. Men ligesom os har hunde somme tider svært ved at nå og holde en ideel kropsvægt. Her er fire realistiske skridt, som du kan tage for at hjælpe din hund med at holde sig slank og sund på lang sigt.

Foder til fitness

1. Foder til fitness


En ernæringsmæssigt afbalanceret diæt med det rette niveau af kalorier er afgørende for en sund vægt. Overhold de portionsmængder, som dyrlægen anbefaler, og brug et målebæger til at måle nøjagtigt. Hvis din hund følger et vægtkontrolprogram, bør du tilstræbe at fordele foderet på to eller tre mindre måltider om dagen i stedet for ét stort måltid. Det hjælper med at forhindre sultfølelse.

Tips til godbidder:


Godbidder er en del af dit forhold til din hund, men for mange godbidder af den forkerte slags kan hurtigt resultere i en usund vægtstigning. Du kan reducere risikoen for overfodring med godbidder ved at:

  • Undgå godbidder med højt fedtindhold samt rester fra bordet (det kan virke som en lækker godbid, men rester kan tilføje mange uønskede kalorier – ovenikøbet med en forkert ernæringsmæssig sammensætning)
  • Prøve sundere godbidder såsom PURINA® PRO PLAN® Light Biscuits
  • Holde øje med, hvor mange godbidder du giver din hund, ved at putte en godbid i en æske, hver gang du giver din hund en godbid Ved dagens udgang kan du nemt se, hvor meget ”ekstra” du har givet.
  • Give opmærksomhed i stedet for godbidder, når din hund tigger.
Tips til godbidder

2. Træning giver energi


Uanset om I går en stille og rolig tur i skoven eller kaster en pind i parken, er motion og leg en vigtig del af jeres forhold. Det er også en sjov måde for din hund at tabe sig på og holde sig i form. Variation fryder, så prøv at lave lidt om på jeres rutine på følgende måder:

  • Brug legetøj til at gøre en gåtur med din hund sjovere – hvis din hund elsker at løbe efter og hente en bold, kan du fx bruge en tennisketsjer til at kaste den endnu længere.
  • Prøv at gå tur sammen med andre hundeejere – hunde forbrænder ofte flere kalorier, når de leger sammen.
  • Se, om du kan lave ændringer til jeres gåture – tag en anden rute, eller sæt tempoet op eller ned for at gøre turen sjovere.

Men husk, at gamle hunde og gigtplagede hunde muligvis ikke kan motionere på samme måde. Spørg dyrlægen til råds om den bedste fremgangsmåde.

3. Hold øje med vægten


Sæt opnåelige mål, hvis du forsøger at hjælpe din hund med at tabe sig. Det gør det nemt og sjovt at måle din hunds fremskridt. Et vægttab på 2 % om ugen er en god målsætning. Du kan overveje at lave et vægtdiagram for din hund, hvor du måler dens talje og følger dens kropstilstand ved hjælp af vores Body Condition System. Bestil en tid hos dyrlægen, hvis du ønsker en mere officiel og nøjagtig vurdering.

4. Giv ikke op


Hunde bør tabe sig gradvist – det er en langsom proces. Lad det ikke afskrække dig. Et gradvist vægttab er fremragende og øger sandsynligheden for, at din hund kan holde den nye vægt. PURINA® PRO PLAN® All Sizes Adult med OPTIWEIGHT® er en fedt- og kaloriefattig diæt, som er lavet med ingredienser, der er omhyggeligt udvalgt til at hjælpe med at regulere hundens appetit og sultfølelse. Foderet er videnskabeligt udviklet til et vellykket vægttab på lang sigt.

Ved hjælp af den rette ernæring, hjælp og støtte fra dyrlægen samt en ny motionsrutine kan din hund nå en sund vægt – og I kan begge få mest muligt ud af den fantastiske verden omkring jer.

Del dette med folk, du kender

ShareEmailtwitterFB