Sådan hjælper du en hvalp med diarré

Sådan hjælper du en hvalp med diarré

Sådan hjælper du en hvalp med diarré

Sådan hjælper du en hvalp med diarré

Sådan hjælper du en hvalp med diarré

Sådan hjælper du en hvalp med diarré
07/31/2018

Sådan hjælper du en hvalp med diarré

En hvalp med diarré kan være en ubehagelig ting at have med at gøre, især hvis du allerede arbejder på at gøre din hvalp stueren. Foruden besværet er der heller ingen hundeejer, som ønsker at se sin hvalp lide. Det kan være vanskeligt at vurdere, hvornår diarré hos en hvalp er et tegn på noget alvorligt, og hvornår problemet nemt kan løses.

Denne artikel giver dig information om diarré hos hvalpe samt praktiske råd til at afhjælpe problemet.

Hvad er årsagen til diarré hos hvalpe?

Hvad er årsagen til diarré hos hvalpe?


Der findes en række forskellige ting, som kan udløse diarré hos hvalpe. Størstedelen af disse udløsende faktorer er ikke alvorlige, og problemet kan nemt håndteres, så din hvalp får det godt igen.

Stress
Når en hvalp flytter ind i et nyt hjem, medfører det sandsynligvis stress. Det skyldes, at den befinder sig i helt nye omgivelser og ikke genkender menneskerne omkring sig. Denne stress bør fortage sig i løbet af de første par dage.

Ny diæt
En hvalp med diarré har muligvis svært ved at vænne sig til det nye foder, som du giver den. Det er vigtigt, at hvalpen skifter fra hvalpefoder til voksenfoder, når den er blevet 1 år, men husk på, at denne kostændring kan forårsage diarré – hvilket er helt normalt. Din hvalps mave bør vænne sig til det nye foder inden for nogle få dage, hvorefter diarréen ophører. Hvis det ikke sker, bør du tale med dyrlægen om eventuelt at prøve et andet foder.

Parasitter
Unge hvalpe kan nemt få parasitter, som giver diarré. Parasitter findes ofte under urene forhold, så det er værd at tænke på, når du vælger en hvalp, som skal blive en del af familien. Parasitter kan også videregives fra mor til unge, hvilket er en af god grund til, at det er vigtigt at se hvalpens mor, før du køber den. Hvis du har mistanke om, at en parasit kan være årsag til problemet, skal du få en tid hos dyrlægen.

Ovenstående er blot nogle af de mest almindelige årsager til diarré. Der findes mange andre mulige årsager, herunder virusinfektioner og ændringer i vandet.

Hvornår bør en hvalp med diarré tilses af en dyrlæge?


Hvis din hvalp har diarré, kan det være svært at vide, hvorvidt den bør komme til dyrlægen. Der er dog en række forskellige tegn, som du kan holde øje med.

Det første er at tjekke, at der ikke er blod i afføringen. Blodig diarré er aldrig et godt tegn og skal tages alvorligt. Hvis du ser, at der er blod i afføringen, skal din hvalp til dyrlægen hurtigst muligt.

Er afføringen sort og tjæreagtig? Det kan være tegn på et mere alvorligt problem, fordi det betyder, at der er fordøjet blod i tarmene. Det kan betyde, at der er en eller anden form for indre blødning i kroppen.

Du bør også holde øje med tegn på manglende appetit samt hyppig opkastning.

Hvis din hvalp ikke har udvist nogen af ovenstående tegn, behøver den sandsynligvis ikke blive tilset af en dyrlæge – medmindre den har hyppig diarré, eller tilstanden har stået på i mere end 2-3 dage.

Hvornår bør en hvalp med diarré tilses af en dyrlæge?

Behandling af diarré hos hvalpe


Den første og måske mest effektive behandling er at give hvalpen skånekost i et par dage. Du kan starte med at give den små portioner af kogte, hvide ris. Hvis hunden lader til at kunne fordøje risene, kan du tilføje en lille smule kogt kylling til det næste måltid. Denne diæt bør hjælpe med at berolige maven, og inden for få dage bør du opleve, at din hvalps afføring vender tilbage til almindelig konsistens.

Hvis din hvalp ikke vender tilbage til normal tilstand, eller hvis problemet forværres, bør den komme til dyrlægen hurtigst muligt. Dyrlægen vil muligvis anbefale forskellige lægemidler, som kan hjælpe din hvalp.

Hvalpe, som jævnligt har diarré, kan have gavn af en specialudviklet diæt. PURINA® PRO PLAN® Puppy Sensitive Digestion med OPTIDIGEST indeholder en særlig sammensætning af næringsstoffer, som fremmer en sund fordøjelse. Disse omfatter højt fordøjelige ingredienser (som æg), der letter fordøjelsesprocessen, og bentonit (et naturligt ler), som fremmer en god afføringskvalitet..

Del dette med folk, du kender

ShareEmailtwitterFB