Your Pet, Our Passion.
 Savannah

Savannah

Savannah-katten er en høj, slank, langbenet kat, og dens endelige størrelse kan også afhænge af, hvor tæt det pågældende afkom er på førstegenerationskrydsninger - de tidlige generationer er ret store. Savannah-hankatte har en tendens til at være større end hunnerne. På grund af de tilfældige faktorer i Savannah-katteracens hybridgenetik, kan der være betydelig variation i størrelse, selv inden for samme kuld. Det overordnede udseende af en individuel Savannah-kat afhænger i høj grad af generationen. Den er normalt plettet, men kan også komme i klassiske mønstre eller marmormønstre, snefarver og blå eller andre fortyndede farver. Ørerne er høje, dybt kuperede, afrundede og oprejste (bagsiden af ørerne har et centralt lyst bånd omkranset af sort, mørkegrå eller brun, hvilket giver en øjelignende effekt), den har en bred næse og tunge øjenlåg. Dens korte hale har sorte ringe med en solid sort spids, og dens øjne kan være grønne, brune eller guld.

Værd at vide
  • Meget aktiv og nysgerrig kat
  • Uafhængig kat
  • Lidt snakkesalig kat
  • Slank og elegant race
  • Kræver pleje en gang om ugen
  • Ikke allergivenlig race
  • Udendørs kat
  • Kan kræve tilvænning, før den bor sammen med børn

Personlighed

Da Savannah-katten ikke er almindelig, er det svært at generalisere om dens personlighedstræk, og hvor forudsigelig den er. Nogle siger, at den er meget social og venlig over for nye mennesker og andre katte og hunde, mens andre vil løbe væk og gemme sig eller begynde at hvæse og knurre, når de ser en fremmed. Tilsyneladende kan Savannah-katten også hoppe meget højt (ca. 2,40 m) fra stående stilling, og den lærerhurtigt. Dette er sandsynligvis ikke en kat for førstegangsejere. Den er ret stor og stærk og beskrives ofte som 'selvsikker'. Det siges, at Savannah-katten både 'kvidrer' som en serval eller mjaver som en huskat eller en blanding af de to. Den siges også at hvæse ret højt.

Historie og oprindelse

Oprindelsesland: USA

Savannah-katten er ret kontroversiel. Den er resultatet af at krydse en huskat og en serval - en mellemstor, storøret vild afrikansk kat. Disse første krydsninger blev derefter avlet igen, og de resulterende katte blev betegnet som husdyr. Racen begyndte i midten af 1980'erne og er anerkendt af en af katteorganisationerne.

Helbred og almindelige problemer

Ernæring og fodring

Pelspleje

Bedste katteracer til børn