Your Pet, Our Passion.
Ragdoll

Ragdoll

Ragdoll katteracen er stor, kraftfuld og imponerende med karakteristiske aftegninger. Katten er dog ekstremt afslappet og tilbagelænet, hvilket giver det pjuskede ragdoll-indtryk. Det brede hoved har en flad top og er bredt mellem ørerne. De dybblå øjne er store. Kroppen er lang og muskuløs med et bredt bryst, kort hals og robuste ben. Poterne er store runde og tottede og halen er lang og busket. Ragdoll-kattens pels er silkeblød og tæt og mellemlang til lang, og voksne katte skal have en pelskrave og lange hår på benene. Der er tre forskellige pelsmønstre i Ragdoll katteracen, og hvert mønster kommer i fire farver. Der findes også en Ragdoll-kat med et såkaldt mitted-mønster, der har yderligere hvide markeringer.

Værd at vide
  • Rolig kat
  • Omgængelig og afhængig kat
  • Stille kat
  • Større kraftigere katterace
  • Kræver pleje hver dag
  • Ikke allergivenlig race
  • Har brug for noget udendørs plads
  • Fantastisk familiekat

Personlighed

Ragdoll-katten er muligvis den mest tilbagelænede af alle huskatteracer. Denne katte er grundlæggende tilfreds og magelig og tolererer de fleste situationer. Den har en ekstrem blid og afslappet natur og er et loyalt og hengivent kæledyr. Der findes en gammel myte om, at denne katterace er immun over for smerte, men dette er fuldstændig usandt! Den afslappede gemyt stammer fra en meget tillidsfuld natur, ikke en mangel på føleevne.

Historie og oprindelse

Oprindelsesland: USA

De første Ragdoll-killinger blev født i Californien i 1960'erne. De er sandsynligvis resultatet af en parring mellem en hvid perserkat (hun) og en hankat af birma-typen. Når katten løftes op, bliver den meget afslappet og er lige så slasket som kludedukken, som den har fået sit navn fra. Der er nogle, der siger, at dette var forårsaget af en ulykke, som kattemoderen var udsat for, mens hun bar killingerne, men det er genetisk umuligt, at virkningerne af skaden kan nedarves af killingerne.

Helbred og almindelige problemer

Ernæring og fodring

Pelspleje

Bedste katteracer til børn