Er frisk, frossen kylling, laks, eller lam den første ingrediens?

Alle opskrifter er baseret på enten kylling, laks eller lam som første ingrediens. Alle typer PURINA® PRO PLAN®-vedligeholdelsesfoder har nu en af disse ingredienser som det første i ingredienslisten. Produkter til følsom hud anvender laks som første ingrediens. Produkter til følsom fordøjelse anvender lam eller kylling. Alle andre produkter er kyllingebaserede.

Indeholder nogen PURINA® PRO PLAN®-produkter ingredienser fra genetisk modificerede (GMO) kilder – og hvad er proceduren for kvalitetskontrol?

Siden 1999 har Purina i Europa, Mellemøsten og Nordafrika (EMENA) haft en politik for hele virksomheden om at producere og markedsføre alle vores produkter med udgangspunkt i en politik om at være GMO-fri. Vi indkøber ikke GMO-råmaterialer. Vores leverandører har underskrevet kontrakter i denne henseende. Desuden har vores leverandører en etableret kontrolleret sporbarhed af råmaterialer. Vi udfører også separate kontrolforanstaltninger af råmaterialerne i vores egne laboratorier.

I EMENA-zonen køber Purina kun GMO-fri sojaingredienser i henhold til meget strenge procedurer for indkøb og kvalitetskontrol – faktisk bliver hvert eneste parti af sojaingredienser bekræftet som GMO-fri, før råvarerne får adgang til Purinas dyrefoderfabrikker.

På grund af de mange ernæringsmæssige fordele ved soja anvendes GMO-fri soja i nogle PURINA® PRO PLAN®-formler (<10%) som en supplerende kilde til kvalitetsprotein.

Hvad er majsgryn?

Friskmalede majs, hvor skal og kim er delvist fjernet.

Hvad er grundlaget for påstanden ”OPTINUTRITION overlegent næringsindhold”?

Påstanden er baseret på to faktorer (nærmere detaljer i svarene nedenfor):
1) At PURINA® PRO PLAN®-serien er den mest avancerede i Purinas sortiment
2) At PURINA® PRO PLAN® leverer overlegen ernæringsmæssig tilgængelighed.

Hvorfor er frisk, frossen kylling/lam/laks bedre?

Purina har påvist, at brug af udvalgte udskæringer af frisk, frossen kylling giver højere protein- og fedtfordøjelighed samt højere tilgængelighed af aminosyrer end fjerkræ-mel (data foreligger). Det er ikke tilstrækkeligt at vide, hvor stor en mængde af et næringsstof som er til stede i en fødevare, men nærmere, hvor meget af det næringsstof som er tilgængeligt.

BIOTILGÆNGELIGHED er den mængde af et næringsstof, som ikke alene optages fra tarm- eller fordøjelseskanalen, men også er tilgængelig i en form, som er anvendelig for vævet.

FORDØJELIGHED er den mængde af et næringsstof, som er til stede i en fødevare, der optages i kroppen. Man finder et næringsstofs fordøjelighed ved at måle, hvor meget af næringsstoffet transporteres ud af kroppen. Denne metoder måler ikke mængden af næringsstoffet, som rent faktisk er tilgængelig til brug for målvævet.

Fordøjelighed og tilgængelighed er begge generelt accepterede teknikker til at fastslå en fødevares næringsværdi, men tilgængelighed anses for at være et mere følsomt målesystem. Næringsstoffers tilgængelighed handler om at få mest muligt ud af føden. Jo højere tilgængelighed, desto flere næringsstoffer passerer gennem tarmvæggen og går i gang med at nære dyrets celler og væv. Optimal sundhed er afhængig af, at dyrets celler modtager al den nødvendige næring.

Purina har bevist med en videnskabelig undersøgelser, at vores PURINA® PRO PLAN®-produkter leverer højere niveauer af næringsstoffer og tilgængelighed.

Omfatter PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS-serien allergivenligt foder til kæledyr?

Ja. Vi tilbyder allergivenligt foder til både hunde og katte i vores PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS-serie. På nuværende tidspunkt findes disse varianter kun som tørfoder. Du kan læse mere om produktserien her.

Hvad er det rette produkt til mit kæledyr?

Vi har udviklet en produktvælger til at hjælpe dig med at beslutte, hvad der er den mest passende diæt til dit kæledyr. Hvis du er på udkig efter et specialfoder til et specifikt diagnosticeret problem eller på anbefaling fra dyrlægen, bør du anvende vores produktvælger. Alternativt kan du kontakte vores kundeservice på (indsæt telefonnummer/e-mailadresse), som kan guide dig gennem eventuelle spørgsmål.

Et af mine kæledyr får specialfoder. Er denne diæt også egnet til mit andet kæledyr?

Hvis dit andet kæledyr ikke har behov for en særlig diæt, anbefaler vi, at du spørger dyrlægen til råds. Alternativt kan du kontakte vores kundeservice på (indsæt telefonnummer/e-mailadresse). Det er ikke alle PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS, som er egnede, hvis dit kæledyr ikke har særlige behov.

Er PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS egnet til min hvalp?

Det er ikke alle PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS, som egner sig til hvalpe. Du bør spørge dyrlægen til råds; alternativt kan du kontakte vores kundeservice på (indsæt telefonnummer/e-mailadresse). De kan rådgive dig i forhold til eventuelle spørgsmål.

Hvor meget foder skal jeg give mit kæledyr?

Du finder fodervejledningen på emballagen såvel som på produktsiderne på denne webside. Hvis du har nogen spørgsmål om fodermængder, bedes du kontakte vores kundeservice på (indsæt telefonnummer/e-mailadresse). De kan rådgive dig i forhold til eventuelle spørgsmål.

Hvor kan jeg købe PURINA® PRO PLAN®-produkter?

Hver produktside har et link til at købe online eller en ”Hvor kan jeg købe”-knap, så du kan finde din nærmeste PURINA® PRO PLAN®-forhandler.

Hvad er OPTINUTRITION?

OPTINUTRITION er en måde at give din hund eller kat ekstra næringsstoffer på såvel som de bedste ingredienser. Hver af disse næringsstoffer er udvalgt med videnskabelig ekspertise. De leverer et særligt ernæringsmæssigt boost samt målrettede sundhedsmæssige fordele i hvert produkt. Vi tror på, at ernæring er grundlaget for optimal sundhed og trivsel såvel som starten på et fantastisk liv for din hund eller kat. Derfor garanterer vi, at PURINA® PRO PLAN®-foder indeholder 100 % af alle de vigtige næringsstoffer i hver portion.

Hvad hvis jeg ikke kan finde svar på mit spørgsmål?

Hvis du ikke har fået svar på dit spørgsmål her, bedes du kontakte vores kundeservice på (angiv telefonnummer og e-mailadresse). De sidder klar til at hjælpe.