Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Shiba Inu

Shiba Inu

Shiba Inuen er en mellemstor spidshunderace med et ræveagtigt udseende, med de udstikkende, en tyk pels og krøllet hale, der er typisk for spidshunden. Som navnet antyder, er denne populære race hjemmehørende i Japan og er blandt verdens ældste hunderacer. Shibaen er opdrættet til at jage småvildt som kaniner eller fugle, og den besidder stadig meget stærke jagtinstinkter, da den vil løbe efter stort set alt, der fanger dens opmærksomhed.

Hvis du er interesseret i at få en Shiba Inu som kæledyr, vil du blive glad for at vide, at den er en fremragende ledsager, da de er meget loyale, charmerende og kærlig. Men på grund af deres høje energiniveau og dristige natur, anbefales den ikke som førstegangskæledyr.

Værd at vide
 • Hund egnet til ikke-erfarne ejere
 • Noget træning påkrævet
 • Kan lide aktive ture
 • Kan lide at gå en time om dagen
 • Lille hund
 • Lidt savl
 • Kræver pelspleje hver anden dag
 • Ikke allergivenlig race
 • Snaksalig og vokal hund
 • Vagthund. Gøer og advarer
 • Det kan kræve træning at leve sammen med andre kæledyr
 • Kræver måske træning for at kunne leve med børn

Udseende

Shibaen har en robust kropsbygning og ligner en mindre version af Akita Inu. Den har en blød underuld dækket af en hård, lige overpels. Hvad angår Shiba Inu-farverne, er den mest almindelige rød, men den findes også i sort og solbrun eller sesamfarve. Den markeringer er dog creme eller hvide og kan findes på flere dele af kroppen, såsom siderne på snuden, kinder, mave, inde i ørerne og på benene, det øverste af halsen og under kæben og halen.

Denne race er kompakt og meget atletisk, og den er let at genkende på grund af sit rævelignende udseende og vagtsomme udtryk. På trods af racens intimiderende udseende anses den gennemsnitlige Shiba Inu for at være mellemstor, da den måler cirka 34-40 cm og vejer cirka 7-11 kg.

Personlighed

Shibaen er aktiv, venlig og opmærksom, men kan have en ret selvstændig tankegang, og den kan have et stærkt jagtinstinkt. Tidlig socialisering med børn, andre hunde og husdyr er afgørende.

Et bemærkelsesværdigt træk ved racen er 'shiba-skriget', som er en høj vokalisering, der udsendes, når shibaen er ophidset eller frustreret! Hvis shibaen er velsocialiseret og veltrænet, er den en sjov lille hund, der er i stand til at udføre en række aktiviteter.

Historie og oprindelse

Oprindelsesland: Japan

Shibaen menes at være en af Japans ældste hunderacer, Knogler, der matcher den moderne Shiba Inu, er blevet fundet under en arkæologisk udgravning af et sted, der stammer fra Jōmon-perioden, som var mindst 500 f.Kr. Det menes, at disse hunde senere, omkring det 3. århundrede e.Kr., blev forfinet ved at parre dem med indvandrerhunde af spidstypen, hvilket medførte de spidse ører og den krøllede hale.

Dette er en af de mest populære ledsagerhunderacer i Japan og blev etableret som en del af japansk kultur i det 7. århundrede, hvor den blev brugt til jagt på både små ynglende fugle og endnu større vildt såsom vildsvin.

Som følge af populariteten af at importere udenlandske racer, blev Shiba Inu ekstremt sjælden i 1920'erne, så jægere startede et bevaringsprogram i 1928. I 1934 var racestandarden blevet fastsat, og i 1937 blev Shiba Inu erklæret et nationalt monument, hvilket medførte, at racen steg støt i antal.

Selvom Shibaen led under anden verdenskrig, og et udbrud af hundesyge efterfølgende reducerede antallet yderligere, er racen steget støt igen i antal og popularitet og er blevet den mest talrige af alle de indfødte japanske racer og nu også populær uden for Japan, især i Europa , Australien og Nordamerika.

Sjove fakta om shibaen
 • Shibaen har taget sociale medier til sig, især Instagram og YouTube, som om den var født til det. En række shibaer er blevet berømte via sociale medier, herunder Shiba-San, der hjælper sine ejere med at drive en lille butik i det vestlige Tokyo. Shiba-San åbner vinduet, når butikkens gæster ringer på klokken ved at glide sin snude henover det! 

 • Shibaen inspirerede også en kryptovaluta, da den er maskot for Dogecoin, som er en en parodivaluta skabt af softwareingeniørerne Billy Markus og Jackson Palmer tilbage i 2013. Siden lanceringen er Doges værdi steget i vejret og nåede sin højeste værdi på $0,73 i maj 2021. Det er også den eneste accepterede kryptovaluta på Teslas hjemmeside. 

 • Andetsteds i Japan spiller shibaen Shibao den primære vært i en række nyhedsudsendelser, der fungerer som reklamer for en banktjeneste! 

 • Ordet "inu" betyder hund på japansk, og Shiba betyder "børstetræ", men det er ikke klart, om racen er opkaldt efter det terræn, hvor den jagede, eller farven på træet. 

 • Før anden verdenskrig var der tre typer af Shiba: Mino, Sanin og Shinshu. Shinshu minder mest om nutidens shiba. 

 • I 2004 reddede en Shiba Inu ved navn Mari sine hvalpe og ældre ejer, da deres hus kollapsede under et jordskælv. Dette er nu blevet til en japansk film kaldet "A Tale of Mari and Her Three Puppies". 

Ofte stillede spørgsmål

 • Kan shibaen være alene hjemme hele dagen? 

Ja, en shiba kan sagtens være alene i op til otte timer om dagen, men den skal trænes til dette, da den normalt er meget aktiv og har brug for masser af motion.  

 • Hvad er shibaen bange for? 

Som med mange hunderacer har shibaen angstproblemer, der kan udløses enten af adskillelse, støj eller visse sociale situationer.

 • Gør shibaen? 

Ja, shibaen kan være ret vokal, men kun når det er nødvendigt, eller når den er meget glad eller vred. 

 • Kan shibaen lide at putte? 

Shibaen er ret selvstændig, så selvom den kan virke klæbende efter dig overalt, sætter den kun pris på kram og hengivenhed på sine egne præmisser, og når den har lyst.