Pleje af ældre hunde

Pleje af ældre hunde

Pleje af ældre hunde

Pleje af ældre hunde

Pleje af ældre hunde

Pleje af ældre hunde
07/31/2018

Pleje af ældre hunde

Præcis som hos mennesker sker der ændringer i krop og sind hos hunde, efterhånden som de bliver ældre. Men med den rette pleje kan du hjælpe din hund til en god livskvalitet gennem hele dens alderdom.

For de fleste hunde indfinder de første aldringstegn sig omkring 7-årsalderen (tidligere for store hunde og senere for små hunde). De fysiske og adfærdsmæssige ændringer er ret diskrete til at starte med, men bliver mere og mere tydelige, efterhånden som årene går.

Prøv at følge disse simple råd for at støtte din hund gennem aldringsprocessen – og for at sikre, at I får det bedste ud af jeres liv sammen.

Hold din hund aktiv og i form.

Hold din hund aktiv og i form.


Motion er lige vigtigt for både unge og ældre hunde. Du kan hjælpe med at holde din hund i god form – mental og fysisk – ved at holde fast i vanen med daglig aktivitet og leg. Hvis din hund har mobilitetsproblemer eller lider af en sygdom, bør du spørge dyrlægen til råds om den bedste motionsform.

Hjernegymnastik


Det er ikke kun din hunds krop, som har brug for regelmæssig motion. Det har hjernen også. Der findes masser af ting, du kan gøre for at give din ældre hund mental og visuel stimulering.

Du kan anvende specialudviklet legetøj, som stimulerer hjernen, når I leger, eller sørge for, at din hund kan se ud af vinduet og holde øje med verden udenfor.

En anden god måde at motionere hjernecellerne på er at føje variation og overraskelser til jeres gåture – selv hvis det bare betyder, at I starter turen gennem parken fra en anden indgang.

Gammel hund

Regelmæssige sundhedstjek hos dyrlægen


Regelmæssige undersøgelser giver dyrlægen mulighed for at holde øje med eventuelle ændringer i din ældre hunds sundhed – og skride hurtigt ind om nødvendigt. Når din hund begynder at blive ældre, bør den begynde at komme til sundhedstjek hos dyrlægen mindst to gange om året.


Giv din hund skræddersyet ernæring


Efterhånden som hunde bliver ældre, ændrer deres ernæringsmæssige behov sig. Du kan hjælpe din hund med at få det bedste ud af seniorårene ved at skifte til en specialudviklet diæt såsom PURINA® PRO PLAN® med OPTIAGE™.

Foderet leverer de rette næringsstoffer i de rette mængder til at fremme en sund aldring og indeholder desuden særlige næringsstoffer fra botaniske olier, som kaldes mellemkædede triglycerider (MCT’er). Disse har vist sig at fremme hjernefunktionen hos hunde over 7 år og hjælpe dem med at holde sig friske og aktive i længere tid.

Seniorårene i en hunds liv kan være en skøn tid for jer begge. Hvis du følger disse råd, kan du hjælpe med at berige disse år – og holde din hund i god form længst muligt.

Del dette med folk, du kender

ShareEmailtwitterFB