Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan logo
kvinde kæler for sin kat

8 enkle måder at håndere katteallergener i hjemmet på

2 minutters læsning
Pro Plan logo
Sponsoreret af Pro Plan

Når det kommer til at leve med en kats allergenfølsomhed, er det ikke let, men det behøver ikke at være alt eller intet.

Nogle af de metoder og råd, du måske ser foreslået online, er ikke kattevenlige og kan påvirke dit forhold til din kat negativt. For eksempel kan det være en rigtig stressende oplevelse for jer begge at bade din kat.

Selvom badning vil sænke niveauet af allergener i din kats hår, er effekten kortvarig, og niveauerne vender tilbage til det normale inden for 24 timer efter badning. På samme måde kan det at holde en kat udenfor, især en der har været vant til at bo indendørs eller at holde den begrænset til en bestemt del af huset, også resultere i et øget stressniveau for den.

Kærligheden finder en vej, og der er sikre, nemme og kattevenlige trin, du kan tage for at hjælpe med at håndtere katteallergener i dit hjem, samtidig med at du bevarer dit tætte bånd til din kat.

Hvad forårsager overfølsomhed over for katteallergener?

Op til 95 % af mennesker, der er overfølsomme over for katteallergener, er påvirket af Fel d 1, som er et protein, der produceres af katte hovedsageligt i deres spyt- og talgkirtler.

Hver kat producerer Fel d 1, uanset race, alder og køn, og der er ikke noget, der hedder ægte 'allergivenlige' katte. Som alle katteelskere ved, er hver kat unik, og niveauerne af Fel d 1, de producerer, varierer – ligesom enhver persons følsomhedsniveau over for disse allergener er forskelligt.

Der findes ingen universel måde at håndtere eksponering for katteallergener på. Hver eneste lille smule hjælper, så en kombination af håndteringsværktøjer fungerer ofte bedst til at hjælpe med at reducere allergener i dit hjem. Nøglen er at holde fast i din rutine.  

Minimer katteallergener med Pro Plan LiveClear

Pro Plan LiveClear er et nyt værktøj, der tilbyder ekstra hjælp til at minimere katteallergener i dit hjem – det er ikke beregnet til at erstatte anden fhåndteringspraksis, men supplere eksisterende rutiner.

8 enkle trin til håndtering af katteallergener derhjemme

Her er 8 enkle trin til at hjælpe med at introducere Pro Plan LiveClear i din overordnede håndteringsrutine og gøre den mere kattevenlig.

 1. Introducer Pro Plan LiveClear i kattens kost.
  Som med alt nyt kattefoder skal du introducere Pro Plan® LIVECLEAR® til din kat ved gradvist at blande det med dens gamle foder over 7-10 dage for at undgå kostforstyrrelser.

 2. Rengør dit hjem for at fjerne spor af Fel d 1.
  Rengør dit hjem ved at bruge en fugtig klud til at fjerne klæbrige Fel d 1-allergener. Begræns mængden af kemiske rengøringsmidler, du bruger, da duften er vigtig for, at din kat kan føle sig hjemme.

 3. Børst din kat udendørs.
  Væn din kat til at blive børstet udendørs, væk fra bløde møbler. Tør den af med en fugtig klud eller anti-allergenservietter for at fjerne allergener fra dens pels.

 4. Følg hygiejnepraksis, når du håndterer din kat.
  Undgå at lade din kat slikke din hud eller tøj, og vask altid dine hænder efter at have kælet med den.

 5. Støvsug oftere.
  Støvsug regelmæssigt. Det anbefales at bruge en støvsuger med et HEPA-filter, hvis det er muligt.

 6. Luft oftere ud i dit hjem.
  Luft ud i dit hjem ved at åbne vinduer og/eller døre, alternativt kan du bruge en luftrenser.

 7. Opdel det daglige foder med Pro Plan LiveClear i 2-3 måltider.
  Det er vigtigt, at din kat spiser maden på forskellige tidspunkter af dagen, da den neutraliserende virkning sker i din kats mund. Hvis katten småspiser af sin made i løbet af dagen,, er det acceptabelt, så længe hele mængden af Pro Plan LiveClear indtages. Pro Plan LiveClear skal være din kats primære foderkilde hver dag, men du kan tilføje vådfoder eller godbidder af og til for at holde den ekstra glad. Sørg for, at din kat altid har adgang til rent, frisk vand.

 8. Fortsæt med at give din kat Pro Plan LiveClear.
  For at opretholde fordelene skal du give din kat Pro Plan LiveClear dagligt og opbevare maden på et køligt, tørt sted væk fra sol og varme. Hvis du stopper med at give din kat Pro Plan LiveClear, stopper den allergenreducerende effekt, så vi anbefaler altid at have et solidt lager derhjemme.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, er du velkommen til at kontakte vores venlige Pet Care-team.

Lignende artikler:

Pro Plan
4 minutters læsning

Fødevareallergier hos katte

2 minutters læsning

Myten om allergivenlige katte

2 minutters læsning

Sandheden om katteallergener

4 minutters læsning

Fødevareallergier hos katte