Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan logo
To katte spiser af en rød skål

Sådan hjælper du din kats fordøjelse

3 minutters læsning
Pro Plan logo
Sponsoreret af Pro Plan

En god fordøjelse er en af nøglerne til et godt helbred. Ved at fordøje og optage alle de gode ting i foderet kan din kat få alle de nødvendige næringsstoffer til at holde sig i topform.

Tegn på dårlig fordøjelse

Hvis din kat ikke fordøjer sit foder ordentligt, har dårlig afføringskvalitet eller endda diarré blandt de mest almindelige tegn. Din kat vil muligvis kaste op, tabe sig, få en mat pels eller virke sløv. Hvis du bemærker nogle af disse symptomer og er bekymret for din kats fordøjelse, bør du kontakte dyrlægen.

Hvad bør katte spise?

Katte er kødædere. Hele kattens krop er tilpasset til en kødbaseret kost. Deres tænder er designet til at gribe og rive bytte, og deres fordøjelsessystem og stofskifte er gearet til at behandle høje niveauer af protein og fedt fra dyrevæv.

Katte har brug for bestemte næringsstoffer, som kun findes i animalsk væv, såsom aminosyren taurin og fedtsyren arachidonsyre. Derfor kan man ikke fodre katte med vegetarkost.

Protein af god kvalitet hjælper katte med at bevare slanke muskler, hjælper med at understøtte en sund hud og pels og er afgørende for, at deres naturlige forsvar fungerer bedst muligt.

En afbalanceret kost til katte indeholder også optimale niveauer af kvalitetsfedt, herunder omega 3- og 6-fedtsyrer, såvel som udvalgte fibre til fordøjelsen samt vitaminer og mineraler til overordnet sundhed. Højt fordøjelige kulhydrater er også en nyttig energikilde.

Sådan kan du fremme din kats fordøjelse

Hvis du giver din kat foder af bedste kvalitet, hjælper du med at optimere fordøjelsen. Men hvis din kat har følsom fordøjelse – eller blot milde fordøjelsesproblemer – kan du hjælpe ved at give den en kost med følgende fordele:

  • Letfordøjelige ingredienser af høj kvalitet for at reducere tarmens arbejdsbyrde.
  • Udvalgte proteinkilder for at reducere risikoen for uønskede mave-tarmreaktioner.
  • Letordøjelige proteiner hjælper med at forbedre fødevaretolerance.
  • Probiotika til at forbedre balancen mellem tarmbakterier.
  • Fibre til at støtte tarmceller og lette bevægelsen gennem tarmen.

Opdag fordelene ved gavnlige bakterier

Probiotika (levende gavnlige bakterier) kan også være et gavnligt hjælpemiddel til kattes fordøjelse. Spørg din dyrlæge om PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS Feline FortiFlora®, som er bevist at fremme tarmsundhed og mikroflorabalance hos katte (især i stresssituationer). Det har også vist sig at forbedre afføringskvaliteten hos killinger.

Flere artikler fra Pro Plan:

Pro Plan
5 minutters læsning

Sådan afhjælper du forstoppelse hos din kat