Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan logo
Schæferhund på marken

Hunde med følsom fordøjelse

2 minutters læsning
Pro Plan logo
Sponsoreret af Pro Plan

Fungerer din hunds fordøjelse optimalt? Spiser den godt, så den trives og vokser og får det bedste ud af livet?

Det er altafgørende for din hunds sundhed, at fordøjelsessystemet fungerer optimalt. For nogle hunde betyder det, at man bliver nødt til at vælge et foder, som er særligt udviklet til at afhjælpe følsom fordøjelse.

Hvorfor er en sund fordøjelse så vigtig?

Din hunds fordøjelse udgør et vigtigt forsvar for den døgnet rundt. 70 % af din hunds immunceller, som beskytter kroppen mod giftstoffer og skaber en barriere mellem din hund og de skadelige mikrober fra omverdenen, findes i fordøjelsessystemet.

Fordøjelsessystemet har også den vigtige opgave at absorbere næringsstoffer fra føden, omdanne dem til energi og udskille eventuelle ufordøjelige dele.

Tegn på en følsom fordøjelse

Hvis du tror, at din hund muligvis lider af følsom fordøjelse, skal du holde øje med disse to symptomer:

  • Afføringen er ofte blød og uformelig. Diarré og løs afføring nu og da er et naturligt tegn på en ubalance i tarmenes mikroflora. Hvis diarré forekommer ofte, er det dog muligt, at der er tale om en fødevareintolerance eller -allergi. Hvis du er bekymret, bør du tage din hund til undersøgelse hos dyrlægen.
  • En negativ reaktion på nyt foder. Når du ændrer din hunds foder, er det bedst at gøre det gradvist, fordi hurtige ændringer kan medføre midlertidigt mavebesvær. Men hvis selv en langsom overgang fører til luft i maven eller diarré, kan det være tegn på, at din hund ikke tolererer det nye foder.

Foder til hunde med følsom fordøjelse

Hvis du tror, at din hund muligvis lider af følsom fordøjelse, skal du spørge dyrlægen til råds. Han eller hun vil muligvis anbefale, at din hund skifter til en ny diæt, som er særligt udviklet til at fremme en sund fordøjelse, såsom PURINA® PRO PLAN® med OPTIDIGEST.

Foderet indeholder OPTIDIGEST, en særlig kombination af næringsstoffer, som fremmer en sund fordøjelse. Diæten er lavet med højt fordøjelige ingredienser, som letter fordøjelsesprocessen, samt bentonit – et naturligt ler, der hjælper med at forbedre afføringskvaliteten.

Læs mere om PURINA® PRO PLAN® med OPTIDIGEST her.

Flere artikler fra Pro Plan:

Pro Plan
3 minutters læsning

Sådan holder du huden på din hundehvalp sund