Your Pet, Our Passion.
Sphynx

Sphynx

Det primære træk ved en Sphynx-kat er dens manglende pels! Kattene er dog ikke helt hårløs, men dækket af fint, dunet hår, der siges at være som et ferskenskind. Denne kat har ingen knurhår eller øjenvipper. Hovedet ligner en Devon Rex. Øjnene er dybtliggende og har form som en citron. Kroppen er fintbenet, men muskuløs og den har et tøndeformet bryst. Benene er lange og slanke og har et buebenet udseende forårsaget af det tøndeformede bryst. Halen er lang og tilspidset og hård ved berøring. Katten er varm og blød at røre ved og har fået navnet 'ruskindsvarmedunken'. Huden er rynket på dele af hovedet, kroppen og benene, men bør være spændt alle andre steder. Pigmentering er tydeligt synlig på Sphynx-kattens hud. Alle hudmønstre og farver er acceptable.

Værd at vide
  • Meget aktiv og nysgerrig kat
  • Omgængelig og afhængig kat
  • Meget snakkesalig kat
  • Slank og elegant race
  • Kræver pleje en gang om ugen
  • Allergivenlig race
  • Indendørs kat
  • Kan kræve tilvænning, før den bor sammen med børn

Personlighed

Sphynx-katten er udadvendt, drilsk, menneskeorienteret og elsker opmærksomhed. Denne kat hilser ofte på sin ejer, når denne hjem, og katten er meget snakkesalig. Den er meget intelligent, legesyg og nuttet. Sphynx-katten er mester i at spinde. Den kan godt lide at sove med sin ejer – under dynen. Deres kropstemperatur er en grad eller to over gennemsnittet for normale katte, og den har en glubende appetit for at kompensere for varmetabet. Da denne kat kun har ganske lidt beskyttelse mod elementerne kan den ikke efterlades ude i kulden,og den kan ikke lide at sidde på kolde overflader, og den sætter stor pris på centralvarme! Hvis katten går udenfor i solen, kan den have brug for solbeskyttelse på sin blege hud.

Historie og oprindelse

Oprindelsesland: Canada

Andre navne: Canadisk hårløs

Hårløse katte har været kendt i generationer. Aztekerne siges at have holdt hårløse katte. Sphynx-katten er den første hårløse katterace, der er blevet avlet specifikt til den egenskab. Avlsprogrammet begyndte i 1966 i Ontario, Canada, da en kat fødte en hårløs hankilling. De fleste Sphynx-katte født i dag stammer dog fra tre hårløse killinger fundet i Toronto i 1978.

Helbred og almindelige problemer

Ernæring og fodring

Pelspleje

Bedste katteracer til børn