Your Pet, Our Passion.
Norsk skovkat

Norsk skovkat

Den norske skovkat er større end den gennemsnitlige kat. Det er en elegant race med en halvlanghåret pels (den er lidt kortere om sommeren). Kroppen er lang, muskuløs og stærkt bygget med solid knoglestruktur. Den har lange ben og en busket hale. Hovedet er langt og trekantet med en lige profil og højtplacerede ører med en tottet spids. En glat, blank pels dækker den uldne underpels, som er vandafvisende. En kat i fuld pels har lange hår på kraven, forkroppen og benene og endda totter af hår mellem tæerne. Den norske skovkat kan have en hvilken som helst farve undtagen chokoladebrun, lilla eller siameserkattemønster og kan have en hvilken som helst mængde hvide aftegninger på poter, bryst, mave eller ansigt. Øjnene kan have en hvilken som helst farve.

Værd at vide
  • Meget aktiv og nysgerrig kat
  • Omgængelig og afhængig kat
  • Stille kat
  • Større kraftigere katterace
  • Kræver pleje hver dag
  • Ikke allergivenlig race
  • Udendørs kat
  • Kan kræve tilvænning, før den bor sammen med børn

Personlighed

Den norske skovkat elsker mennesker og trives i menneskeligt selskab. Til tider kan den være meget krævende efter hengivenhed. Andre gange virker den ret selvstændig Den er vant til et friluftsliv og er godt tilpasset til at strejfe og jage udenfor og siges at være en fremragende klatrer. Den kan være en meget givende ledsager, da den er ekstremt rar og legesyg. Racen er langsom til at udvikle sig og er muligvis først moden i en alder af fire år.

Historie og oprindelse

Oprindelsesland: Skandinavien

Den norske skovkat er en race, der menes at stamme fra de korthårede katte, som vikingerne bragte hjem fra Storbritannien, og de langhårede katte, som korsfarerne bragte til Skandinavien, som derefter parrede sig med lokale gård- og vildkatte. Racens oprindelse i det kolde nord i Skandinavien har betydet, at den er godt tilpasset de kolde vintre og er robust og hårdfør. Den bedste tilpasning til klimaet er dobbeltpelsen, som holder vind og sne ude og tørrer hurtigt. Racen blev første gang anerkendt i Norge i 1930 og dukkede første gang op på katteudstillinger i 1938. Den norske skovkat blev først eksporteret fra Norge i 1970'erne.

Helbred og almindelige problemer

Ernæring og fodring

Pelspleje

Bedste katteracer til børn