Your Pet, Our Passion.
Devon Rex

Devon Rex

Det første indtryk af en Devon Rex-kat er et drilsk ansigt og en krøllet pels. Kinderne er brede, øjne og ører er meget store og lavt placeret på hovedet. Den korte pels har beskyttelseshår, der er bølgede, men består for det meste af underpelsen af dunhår. Devon Rex-katten har den karakteristiske Rex 'Marcel-bølge', og pelsen danner krusninger og bølger, især på ryggen. Knurhårene og øjenbrynene krøller også. Devon Rex-katteracen kan have enhver pelsfarve eller mønster.

Værd at vide
  • Meget aktiv og nysgerrig kat
  • Omgængelig og afhængig kat
  • Stille kat
  • Slank og elegant race
  • Kræver pleje en gang om ugen
  • Allergivenlig race
  • Har brug for noget udendørs plads
  • Kan kræve tilvænning, før den bor sammen med børn

Personlighed

Devon Rex-katte beskrives kærligt som 'små terrorister' og 'aber i katteklæder' med adfærd som at svinge fra gardinerne og klatre på tapetet! Det er en livlig og udadvendt kat. Den har flere 'hundelignende' egenskaber, såsom en forkærlighed for at apportere legetøj, og den kan trænes til at gå i sele og snor. Det er en meget blid og kærlig kat, som hader at kede sig eller være alene. Husgæster kan blive overrasket over at opdage, at de bliver grundigt undersøgt af en nysgerrig Devon Rex-kat, før de har fået chancen for at sætte sig ned!

Historie og oprindelse

Oprindelsesland: England (Devon)

Devon Rex-katteracen stammer fra en krølhåret kat, der blev fundet i Devon i 1960. Ligesom Cornish Rex-katteracen er Devon-kattens pels forårsaget af et recessivt gen, og indavl var nødvendigt for at fastholde racen. Devon-kattegenet er dog anderledes end det, der krøller pelsen på Cornish Rex, og krydsning af Devon Rex-katte og Cornish Rex-katte giver et kuld killinger med glat pels. De to mutationer må være opstået uafhængigt af hinanden, på trods af at de er opstået så tæt geografisk, dvs. i Devon og Cornwall. Racen blev anderkendt i Storbritannien inden for 10 år efter sin opdagelse.

Helbred og almindelige problemer

Ernæring og fodring

Pelspleje

Bedste katteracer til børn