Your Pet, Our Passion.
Chinchilla

Chinchilla

Chinchilla-katten kommer i én farve - hvid med grønne øjne. Den har et bredt hoved med små bredsatte ører og et kort åbent ansigt. Øjnene er store og runde med strålende farve. Selvom chinchilla-katten har en tendens til at være mere finbenet end de fleste perserkatte, er dens ben stadig ret korte, tykke og stærke. Halen er kort og busket. Pelsen er lang, tyk og fyldig med en tæt, blød underuld.

Værd at vide
  • Rolig kat
  • Venlig, men uafhængig kat
  • Stille kat
  • Gennemsnitligt bygget katterace
  • Kræver pleje hver dag
  • Ikke allergivenlig race
  • Har brug for noget udendørs plads
  • Kan kræve tilvænning, før den bor sammen med børn
Denne race har en højere risiko for helbredsproblemer
Health Warning Description

Chinchilla katteracen er klassificeret som brachycephal. Problemer forbundet med denne lidelse omfatter:;
Brachycephalt luftvejsobstruktionssyndrom: er en lidelse hos brachycephale racer (racer med korte næser og smalle ansigter), hvor vejrtrækningen blokeres og kan føre til alvorligt åndedrætsbesvær.
Hudbetændelse/-infektion: brachycephale racer har en kort næse og en normal mængde ansigtsvæv. Det betyder, at der ofte er overskydende hud omkring deres ansigt, hvilket fører til hudfolder - hvilket er hvor ømhed og infektioner er tilbøjelige til at udvikle sig.
Øjensår: såren er smertefulde erosioner på øjets overflade, de er mere almindelige hos brachycephale racer på grund af deres kropsbygning, da deres øjne har en tendens til at være mere løgformede.

Racen er også eksponeret for:
Polycystisk nyresygdom, som er en arvelig lidelse, hvor der dannes cyster i nyrerne. Dette påvirker nyrefunktionen og kan i sidste ende føre til nyresvigt.
 
Tilgængelig test:
- DNA-test for polycystisk nyresygdom, som tester, om en kat har potentiale til at blive påvirket af denne lidelse.

Personlighed

Chinchilla-katten er en kærlig og hengiven kat med et sødt temperament. Persertyperne er generelt kendt for at være ret inaktive og stille. Chinchilla-katteracen siges at være mere udadvendt end de fleste perserkatte.

Historie og oprindelse

Oprindelsesland: England

Chinchilla katteracen er virkelig en bestemt type perserkat. Racen kommer i én farve - en ren hvid pels med subtile sorte hår for at producere en sølvskinnende glans. Dens smaragdgrønne øjne har en markant sort kant. Chinchilla katteracen var den første kat, der blev selektivt opdrættet til én bestemt farve. Den blev første gang udstillet i 1894 i Crystal Palace, London.

Helbred og almindelige problemer

Ernæring og fodring

Pelspleje

Bedste katteracer til børn