Your Pet, Our Passion.
Burmesisk

Burmesisk

Den burmeseren er mellemstor, med et afrundet hoved og en elegant, men alligevel godt muskuløs krop. Racen er ikke så stor og robust som den britiske korthårsrace og heller ikke så slank og lækker som siameserkatten. Øjnene er store og skinnende og kan have en hvilken som helst nuance af gul - der ofte ser ud til at ændre sig i varierende lyskvalitet. Halen er lige og ender i en afrundet penselspids. Den fine, korte blanke pels er et karakteristisk træk ved burmeseren, og den ligger tæt til kroppen. Burmeseren kommer i 10 farver, men i alle farver vil undersiden være lysere end ryggen, og skyggen vil være gradvis.

Værd at vide
  • Meget aktiv og nysgerrig kat
  • Omgængelig og afhængig kat
  • Meget snakkesalig kat
  • Gennemsnitligt bygget katterace
  • Kræver pleje en gang om ugen
  • Ikke allergivenlig race
  • Udendørs kat
  • Fantastisk familiekat

Personlighed

Burmeseren er et ekstremt venligt og kærligt væsen, der har brug for opmærksomhed fra mennesker for at være lykkelig. Burmeserracen er meget krævende, og den vil følge sin ejer rundt i huset og græde om opmærksomhed – den kan endda klatre op på sin ejers ben og tigge om at blive samlet op og nusset! Det er en meget vokale kat, og den vil ofte hilse på ejeren, når denne kommer hjem eller efterspørge det, den ønsker, og deltage i alle aktiviteter. Den er loyale over for sin ejer og kaldes nogle gange for 'hundekatten', da den er glad for at lege apport. Den er meget intelligent og kan løse problemer, såsom at åbne døre og er ofte en succesfuld flugtkonge!

Historie og oprindelse

Oprindelsesland: Burma

En mørkebrun kat, der ligner en siamesierkat i form, blev først taget fra fjernøsten til Californien i 1930'erne. Da der ikke var andre burmeserkatte i Amerika på det tidspunkt, blev 'Wong Mau'-racen parret med en Seal Point-siameserkat. Gennem selektiv avl kom den nye mørkpelsede race, som blev den burmeser, vi kender i dag. Burmeseren blev først anerkendt som race i USA og kom til Europa i 1940'erne. Avlsprogrammer har siden udviklet en række pelsfarver.

Helbred og almindelige problemer

Ernæring og fodring

Pelspleje

Bedste katteracer til børn