Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Bengal

Bengal

Bengalkatten er en stor, slank og meget muskuløs kat med en tyk hale, der bæres lavt. Bengalkattens vilde udseende forstærkes af dens karakteristiske tykke og luksuriøst plettede eller marmorerede pels. Dens brede hoved har små ører og udtalte knurhår, og øjnene er sortkantede og mandelformede. Halen er tyk og går ud i en sort spids. Der er ingen anden katterace, som udviser guld- eller perlestøveffekten (glitter), som findes på nogle bengalkatte, og som kan være meget krævende på grund af høje aktivitetsniveauer.

Værd at vide
  • Meget aktiv og nysgerrig kat
  • Omgængelig og afhængig kat
  • Meget snakkesalig kat
  • Slank og elegant race
  • Kræver pleje en gang om ugen
  • Ikke allergivenlig race
  • Udendørs kat
  • Kan kræve tilvænning, før den bor sammen med børn

Personlighed

Bengalkatten har et kærligt gemyt. Den har en ekstremt energisk, legsyg natur. Bengalkatten er intelligente og virker til at se på alt omkring sig som "kan man lege med det her?" Den er adræt, elsker at klatre og kan være vokal med en karakteristisk stemme, der er blevet beskrevet som en kurren eller kvidren, eller som en mærkelig grusagtig lyd. Bengalkatten er en meget vokal race og har et bredt ordforråd, der til tider kan være ret hårdt, især i ukendte situationer. Den har brug for kammeratskab i løbet af dagen for at forhindre kedsomhed, og den skal have muligheder for at klatre og simulere jagt.

Historie og oprindelse

Oprindelsesland: USA

Bengalkatten er en relativt ny katterace, der oprindeligt blev skabt ved at krydse en asiatisk leopardkat med en huskat i USA. Bengalkatten får sit navn fra det latinske navn på dens vilde forfader, Felis Bengalensis (asiatisk leopardkat). Målet med udviklingen af denne huskatterace var at bevare en stærk fysisk lighed med dens smukke vilde forfader, og samtidig blev denne nye tamrace avlet til at være en behagelig og tillidsfuld familiekammerat. Bengalkatten er nu rangeret som den femte mest populære race i Storbritannien.