Allergi hos hunde

Allergi hos hunde

Allergi hos hunde

Allergi hos hunde

Allergi hos hunde

Allergi hos hunde
07/31/2018

Allergi hos hunde

Mange hunde oplever allergiske reaktioner over for forskellige ting. Selvom allergiske reaktioner kan være alvorlige, kan dyrlægen hjælpe med at finde måder at håndtere din hunds allergi på. Denne artikel ser på de primære symptomer på og årsager til allergi hos hunde samt nogle af de forskellige behandlingsmuligheder, som du har til rådighed.

Loppeallergi

Loppeallergi


Enhver hund kan få lopper, men ikke alle hunde oplever en allergisk reaktion over for loppebid. En hund, der er allergisk over for lopper, får en alvorligt kløende reaktion, når loppens spyt kommer i kontakt med huden.

Dette kan medføre hårtab og åbne sår eller sårskorper på huden, som regel på ryggen ved haleroden. Du vil muligvis også bemærke hudlæsioner på andre dele af kroppen. Disse sår kan føre til en bakterieinfektion.

Loppeallergi er mere alvorligt end en hund med lopper, og problemet kan ikke løses ved at klippe hundens pels eller holde den indendørs. Hvis du har mistanke om loppeallergi, skal du spørge dyrlægen til råds om den bedste behandlingsform.

Dyrlægen vil muligvis anbefale en specialdiæt, som er udviklet til at hjælpe med at håndtere allergiske hudreaktioner, fx PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS® Canine DRM Dermatosis.

Kontaktallergi


Der findes en lang række ting, som kan være årsag til kontaktallergi hos hunde, herunder loppehalsbånd, vejsalt, uld og planter. Faktisk kan det ofte være lidt af et detektivarbejde at identificere årsagen.

Tegn på kontaktallergi omfatter intens kløe, udslæt eller hævede prikker på huden. Disse symptomer forekommer på den eller de dele af kroppen, som kommer i kontakt med allergenet. De kropsdele, som oftest bliver ramt, er hage, bryst, mave og hale.

Én måde at håndtere kontaktallergi på er at forhindre kontakt med den kendte irritationskilde. Dyrlægen kan også rådgive dig om andre behandlingsmuligheder, herunder et eventuelt skift til en specialudviklet diæt såsom PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS® Canine DRM Dermatosis.

Kontaktallergi

Inhalationsallergi


Præcis som mennesker kan hunde være allergiske over for træer, græs og ukrudtspollen såvel som skimmel, mug og husstøvmider. Faktisk er hunde med inhalationsallergi ofte allergiske over for flere forskellige ting. Inhalationsallergi kan begynde i enhver alder, men opstår for det meste, når hunden er mellem 1 og 4 år gammel.

Det primære symptom, der forbindes med en inhalationsallergi, er voldsom kløe og kradsen, særligt på ansigt og ører. Dog er der mange andre grunde til, at din hund måske klør eller kradser sig mere end sædvanligt, så det er en god idé at spørge dyrlægen til råds.

Dyrlægen kan rådgive dig om den bedste måde at håndtere din hunds allergi på. Dette kan omfatte et skift til en specialdiæt. Eftersom nogle allergener absorberes gennem huden, kan det også reducere effekten af visse allergier, hvis hunden kommer hyppigt i bad. Husk at bruge en allergivenlig shampoo.

Fødevareallergi


Hunde kan ofte udvikle allergi over for fødevarer, som de har spist mange gange før uden problemer. Det mest almindelige er en reaktion over for proteindelen i foderet, fx okse eller svin.

Tegn på fødevareallergi omfatter kløe, fordøjelsesproblemer og åndedrætsbesvær. Hvis du bemærker disse symptomer, skal du spørge dyrlægen til råds.

Dyrlægen kan vejlede dig i processen til korrekt identificering af den ingrediens, som giver problemer. Det første skridt er at skifte til en særlig allergivenlig diæt – fx PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS® Canine HA Hypoallergenic – i cirka 8-10 uger.

En allergivenlig diæt er videnskabeligt udviklet til at minimere risikoen for allergiske reaktioner. Når din hund har vænnet sig til den nye diæt, kan forskellige ingredienser gradvist genintroduceres, indtil du finder årsagen til den allergiske reaktion.

Når årsagen er identificeret, kan dyrlægen rådgive dig om den bedste diæt til at håndtere allergien – og hjælpe med at holde din hund sund og glad på lang sigt.

Del dette med folk, du kender

ShareEmailtwitterFB