Gør dit hjem klar til en killing

Gør dit hjem klar til en killing

Gør dit hjem klar til en killing

Gør dit hjem klar til en killing

Gør dit hjem klar til en killing

Gør dit hjem klar til en killing
07/31/2018

Gør dit hjem klar til en killing

Det er en spændende tid, når du får din killing med hjem, men det kan også være stressende for dig og din killing, hvis du ikke er helt forberedt. Denne artikel giver dig nogle ekspertråd, som kan hjælpe dig med at sikre, at din killing falder godt og trygt på plads.

Sådan skaber du et sikkert miljø

Sådan skaber du et sikkert miljø


Killinger er naturligt nysgerrige, men de kan også føle sig lidt usikre, når de ankommer til deres nye hjem. Den nemmeste måde at få din killing til at føle sig tryg på er at forberede et eller to rum i hjemmet, hvor du mener, at den vil tilbringe størstedelen af tiden (fx køkkenet eller stuen).

Det er naturligt, at din killing gerne vil have et sted at gemme sig og være i sikkerhed, så stil en overdækket kattekurv frem eller en papkasse med et komfortabelt tæppe i. Sørg for at placere den et sted, hvor killingen ikke bliver forstyrret – du kan også lægge en lille smule killingefoder i kurven eller kassen for at belønne din killing for at finde sig til rette der.

Afspær steder, hvor killingen kan kravle under eller bagved ting, og hvor den måske kan blive bange eller sidde fast (fx under hårde hvidevarer og køkkenskabe eller bag sofaen).

Sørg for at holde alle døre og vinduer lukket for at forhindre eventuelle flugtforsøg! Det fjerner også risikoen for, at din killing sidder fast i en dør, der lukker, eller falder ud af vinduet og kommer alvorligt til skade.

Det er meget vigtigt at overveje alle de ting, som din killing kan fristes til at undersøge, men som kan skade den (fx snor, sakse eller andre små, skarpe ting). Sørg for at lægge alle disse ting væk i et skab eller uden for rækkevidde.

Endelig bør du tænke over dine stueplanter og andre potentielt giftige materialer rundt om i huset. En nysgerrig killing kan nemt blive forgiftet ved at bide i en giftig plante eller slikke nogle dråber farligt rengøringsmiddel i sig.

Det nødvendige udstyr


Din killing bør allerede være renlig, når du får den med hjem, men hvis ikke, er det relativt nemt at lære den at bruge kattebakken. Prøv at sørge for, at du har samme type kattegrus, som din killing i forvejen er vant til, og anbring kattebakken på et stille og afskærmet sted.

Det er vigtigt at have både en madskål og en vandskål, og disse bør ikke placeres i nærheden af kattebakken. Det er hverken hygiejnisk eller særligt tiltrækkende for din kat at spise ved siden af dens toilet!

Det er en rigtig god idé at vænne din killing til at blive soigneret og håndteret fra en tidlig alder. Sørg for at have nogle bløde børster, som er egnet til killingers pels, og start en rutine, så den bliver vant til daglig børstning, tandbørstning (med kattetandpasta) og håndtering. På den måde bliver din kat også tryg ved at få tjekket sine ører, øjne, kløer samt mund og hale. Det er til hjælp senere, når den skal til dyrlægen, eller hvis du skal give den medicin derhjemme eller klippe dens kløer.

Et kradsetræ er en anden god basisting til din killing, som du bør investere i. Den vil elske at strække sig op ad træet og bruge det til at hvæsse sine kløer. Nogle kradsetræer har endda sidde-/sovepladser højt oppe, hvor din killing vil føle sig ekstra tryg og sikker.

Det nødvendige udstyr

Vælg det rette legetøj


En legetøjsfiskestang er perfekt til både killinger og voksne katte. Fiskestangen beskytter dine fingre og tæer mod ivrige kattekløer og kan give mange timers sjov leg og motion, mens din killing træner sine jagtfærdigheder på en sikker måde.

Bolde er også gode til at lære din kat at lege. Nogle killinger er også vilde med at fange kugler af sammenkrøllet papir!

Tomme kasser er også en uudtømmelig underholdningskilde, som du og din killing kan bruge til gemmeleg. Husk blot at sørge for, at killingen altid kan komme ud igen.

Undlad at lære din kat at lege med snore eller bånd, da katten kan komme til at sluge snorene, som kan forårsage alvorlige maveproblemer, der kan kræve en akut operation.

Desuden bør alt legetøj være større end killingens mund og tilstrækkeligt robust til ikke at gå i stykker, så det udgør en kvælningsrisiko, eller din killing kan komme til at sluge det.

God fornøjelse! Det bedste ved at have en kat er nok at lære den at kende og knytte følelsesmæssige bånd.

Del dette med folk, du kender

EmailtwitterFB