SÆRLIGE BEHOV

HUDPROBLEMER HOS KATTE

Hudproblemer er meget almindelige hos katte, og kan skyldes parasitter, allergier, bakterielle- eller svampeinfektioner, tumorer og systemisk lidelse. Din kats hud kan være lyserød eller sort afhængigt af pigmenterne, som er almindelige for denne race, eller den individuelle genetiske historik.

FØDEVAREALLERGI HOS KATTE

Fødevareallergi hos katte er sjælden og involverer normalt en reaktion på en proteiningrediens i en særlig fødevare, som udløser en allergisk, inflammatorisk reaktion. Dette skal ikke forveksles med mere almindelig fødevareintolerance, som er mindre alvorlig og medfører en helt anden fysiologisk proces.

HÅRTAB HOS KATTE

Felin alopecia (hårtab) er sjældent hos katte, men kan ind imellem forekomme af flere årsager. Den mest almindelige årsag er at katten over-soignerer sig, (hvilket i sig selv kan indikere andre problemer med huden eller med parasitter).

Drægtige katte

Katte er notorisk dygtige avlere. Så det kan være alt for nemt for din kønsmodne hunkat, at undfange og føde et kuld af killinger, før du overhovedet er klar over at den kan være drægtig!