Børstning af din killing

Katte er ekstremt hygiejniske skabninger i sig selv, og er kendt for at tage sig af deres egen pelspleje. Kattens ru tunge er ligesom en børste, som fjerner snavs og spreder essentielle olier hen over håret. På trods af deres evne til at soignere sig selv, er det meget vigtigt at du bliver involveret i pelsplejen på din killing, fordi det vil hjælpe med at etablere båndet mellem jer, og giver dig mulighed for at kontrollere for tegn på dårligt helbred. Børstning af din killing fra en ung alder sikrer også at din kat vænner sig til at blive håndteret jævnligt, hvilket vil gøre dyrlægebesøg nemmere senere i livet

Fordele ved børstning

Børstning stimulerer ikke kun cirkulationen og en forbedret muskeltoning, men minimerer også hårbolde ved at fjerne løse hår før de kan fordøjes af din killing. Den stimulerer også kirtlerne ved hårenderne, hvilket gør pelsen vandtæt og glatter pelsen ud for at forbedre dens isolerende egenskaber.

Borstning af din killing

Sådan børster man en killing

Hvordan du børster din killing afhænger af racen og pelsens længde: Det er vigtigt at huske, at din killings pels vil være kortere, blødere og mere luftig end på en voksen kat, men vil vokse sig grovere med tiden. Det er bedst at vænne din killing til børstning i en tidlig alder i stedet for at vente til den er ældre, så den kan lære hvordan det føles og også lære at elske det. Børst altid din killing på en skridsikker overflade for at gøre oplevelsen mere behagelig.

For ejere med korthårskillinger er de gode nyheder, at de kun behøver en hurtig "engangstur" med en let børste eller kam en gang om ugen. Brug chancen til at kontrollere din killings ører, øjne og mund samt til at undersøge huden for parasitter, sår eller knuder og knopper.

Langhårede racer vil kræve daglig opmærksomhed med den rette type udstyr - spørg din opdrætter eller en pelsplejespecialist til råds. Først skal du tilbyde din killing at sniffe til børsten; ofte vil den gnubbe ansigtet mod børsterne, hvilket er et positivt skridt. Efter du har kælet din killing i et stykke tid, skal du begynde at børste forsigtigt, først på siderne af kroppen, og efter nogle minutter skal du stoppe børstningen og begynde at kæle igen, hvis børstningen bliver en kamp. Dette vil alt sammen hjælpe med at forbinde til katten.

Når din kat er fortrolig med følelsen af at blive børstet, skal du starte med at børste maven, halen, ørerne og andre sensitive områder men være så forsigtig som muligt, og gør de første børstninger så korte som muligt.

Generel undersøgelse af din kat

Mens din killing er afslappet og nyder børsteoplevelsen, kan du forsigtigt røre dens poter og undersøge kløerne. Kontrollér din killings ører, og åbn dens mund blidt, så du kan undersøge tænderne og gummerne.

Når din killing har lært rutinen, kan du tage den hen på det bord, hvor du vil børste den, når den er voksen. Dit kæledyr vil hurtigt forbinde dette sted med det at blive børstet og belønnet.

Find det rigtige PRO PLAN® foder til din kat