Tips til hvordan du tager dig af din killing

Sådan gør du dit hjem killingevenligt

På samme måde, som når man har en baby eller et mindre børn i huset, skal man foretage nogle ændringer, i forhold til sikkerhed, når man skal tage imod en ny killing i sit hjem. Det er en god idé at starte med en omfattende oprydning af dit hus, med fokus på områder som mennesker ikke kan nå (men som killinger nemt kan nå), såsom under et skrivebord eller bag en sofa, hvor ting kan være faldet ned. Tjek at der ikke ligger løse ledninger på gulvet, og tildæk huller, som din killing kan komme ind i. Ligesom småbørn udforsker killinger verden ved at putte ting i munden. Sørg for at der ikke ligger noget rundt omkring, som din killing kan blive kvalt i - intet garn eller snore, som den kan sluge.

Hvis du har stueplanter, skal du sørge for at ingen af dine planter er giftige for katte. Når din killing har fået alle vaccinationer, kan du gradvist begynde at lukke den ud i haven, hvilket bør ske under tæt opsyn. Sørg for at din have er indhegnet korrekt, så din killing ikke kan slippe ud. Sørg også for at der kun dyrkes planter i haven, som er sikre for katte, da de kan finde på at tygge på dem.

Killingetiden er den bedste periode og det er vigtigt at du ofte interagere med din kat for at opbygge et tæt bånd og et positivt forhold. Brug legetøj såsom legemus til at fastholde din kats opmærksomhed. Legetøj, der dingler, er et populært valg. Du skal opmuntre din kat aktivt til at prøve nyt legetøj. Killingetiden er også tiden hvor du introducerer din kat til masser af forskellige oplevelser og mennesker for at forberede den på voksenlivet. De første 3 måneder af dens liv er en afgørende tid for socialisering, så sørg for at den får lov at møde masser af forskellige mennesker og oplever bilture og forskellige lyde såsom vaskemaskiner, tv og computerstøj.

Hvis du har en indekat er det en rigtig god idé at købe et kradsetræ. Det vil både hjælpe med vedligeholdelse af kløerne samt lære din kat at kradse på et ønsket sted, så du dermed undgår at møblerne og gardinerne bliver flænset! Beløn din kat med ros og godbidder, når den bruger et kradsetræ. Hvis den begynder at kradse i møblerne, skal du sige bestemt "nej", for at angive, at den opfører sig forkert.

Tips til hvordan du tager dig af din killing

Adfærd hos en ny killing

Når man får en ny killing med hjem, er det en stor ændring for dyret, og det er bedst gradvist at lade den vænne sig til de nye omgivelser. Anbring først din nye killing i et enkelt rum med foder, vand, soveplads og kattebakke. Når rummet er godkendet, kan du gradvist introducere din killing til resten af huset og lade den udforske et rum ad gangen i sit eget tempo.

Tidlig træning

Det er meget vigtigt at introducere gode, daglige vaner i en ung alder, da det er nemmest at træne killinger i denne periode. Introducer gradvist din kat til regelmæssig børstning, tandbørstning og negleklipning, så den føler sig godt tilpas og vænner sig til det.

Giv din kat mad i et område væk fra kattebakken og din egen spiseplads. Sørg for at der altid er frisk vand tilgængeligt.

Du må aldrig slå, ryste eller råbe ad din killing. I stedet skal du, hvis din kat er ulydig, bruge en vandsprøjte eller lave en skarp lyd, såsom at klappe med hænderne. Styrk god adfærd med ros og godbidder.

Med den rette start på livet vil din nye killing vokse op og blive en veltilfreds og afslappet kat, og være en central del af din familie.

Find det rigtige PRO PLAN® foder til din kat