Bør du bade din kat?

Da katte er pertentlige pelsplejere, behøver de sædvanligvis ikke et bad, og de vil som oftest heller ikke have et! Dog findes der i sjældne tilfælde, hvis din kat bliver ekstremt snavset, eller hvis pelsen kommer i kontakt med olie eller giftige substanser - nogle tips, som vil hjælpe med at gøre oplevelsen nemmere for jer begge!

Bør du bade din kat?

Sådan vasker du din kat

Læg en skridsikker måtte på gulvet (eller et håndklæde). Fyld badekarret med tilstrækkeligt varmt vand til at vaske din kat. Fyld ikke badekarret for meget, fordi ikke alene vil din kat blive bange for dybt vand, men dette vil også øge risikoen for at der spildes vand alle vegne. Brug altid en specialshampoo uden kemikalier eller parfume. Brug aldrig shampoo til mennesker, som ikke er egnet til katte grundet forskellen i pH-værdi.

Når din kat er nede i badekarret skal du påføre en smule shampoo, og sørge for at undgå dens sensitive ører og øjne. Det er nemmere at vaske en specifik del af din kat end hele kroppen, så hvis der er et enkelt område med urenhed eller forurening, skal du fokusere på kun at vaske det. Hvis du er nødt til at vaske hele kroppen på din kat, skal du sæbe den ind fra nakken til halen, uden at glemme undersiden, benene og poterne. Det kan være lettere at tage din kat ud af badekarret for at gøre dette, (anbring den på et håndklæde om nødvendigt), da nogle medicinske shampoos behøver en vis kontakttid.

Når den er sæbet ind, skal du skylle grundigt med en bruser eller en kande varmt vand, og igen undgå øjnene og ørerne. Advarsel: Efter den er gennemblødt, vil katten nyde at ryste det overskydende vand af. Derefter kan du tørre dit kæledyr selv med et separat håndklæde. Afslut tørringen i et varmt rum, og luk ikke katten ud, før den er helt tør.

De fleste katte er bange for hårtørrere, så undgå at bruge en, med mindre din kat (ligesom udstillingskatte) er vænnet til en fra en tidlig alder.

Badningen kan være meget skræmmende for din kat, så giv den masser af beroligelse og godbidder - mad er ofte en nyttig afledningsmanøvre. Prøv at få en anden person til at hjælpe dig. Hvis din kat bliver ekstremt urolig, skal du ikke blive ved, da bid og rifter fra katte kan være alvorlige. Vær blid og forsigtig, og bed din dyrlæge eller dyresygeplejerske om hjælp med nødvendige bade. Hvis du har mere end en kat, skal du være opmærksom på at den badede kat nu vil have en ny duft. Dette kan medføre en konflikt mellem kattene i din husholdning. En måde at prøve at undgå dette på er at gnubbe dine andre katte med det håndklæde, du har brugt til at tørre den kat, der var i bad. Dette hjælper med at sprede den nye lugt, og fører til et mere harmonisk samspil mellem dine katte.

Klipning af klør

Find det rigtige PRO PLAN® foder til din kat