PLEJE AF KATTE

SÅDAN SØRGER DU FOR AT DIN KAT HAR SUNDE TÆNDER

Tandsygdom er en af de mest almindelige tilstande som tilses af dyrlæger i dag, og kan være ekstremt smertefuld for din kat, særligt hvis den udvikler sig ubemærket og ubehandlet.

Katte der skal genvinde kræfter efter en operation

Hvis din kat lige har gennemgået et kirurgisk indgreb, kan den være en smule udkørt, både efter operationen og bedøvelsen.For at gøre dens bedring så smertefri som muligt, er der flere måder du kan hjælpe den på.

BØR DU BADE DIN KAT?

Da katte er pertentlige pelsplejere, behøver de sædvanligvis ikke et bad, og de vil som oftest heller ikke have et! Dog findes der i sjældne tilfælde, hvis din kat bliver ekstremt snavset, eller hvis pelsen kommer i kontakt med olie eller giftige substanser - nogle tips, som vil hjælpe med at gøre oplevelsen nemmere for jer begge!

BØRSTNING AF DIN VOKSNE KAT

Katte er ualmindeligt renlige dyr, og tager sig selv af det meste af pelsplejen. Dog kan katte ikke altid nå alting, og et engagement i din kats pelspleje kan hjælpe med at styrke båndet mellem dig og dit kæledyr, samt give dig en chance for at kontrollere for tegn på dårligt helbred. Husk at alle katte kræver opmærksomhed, og at næsten alle godt kan lide at blive børstet.

SÅDAN TAGER DU DIG AF KLØERNE PÅ DIN KAT

De fleste katte behøver ikke at få trimmet kløerne jævnligt, da deres medfødte trang til at kradse får dem til at slide kløerne ned helt naturligt.

HVORFOR SOVER MIN KAT SÅ MEGET?

I gennemsnit sover katte mellem 13 og 16 timer på et døgn. Dette varierer afhængigt af kattens alder og individuelle personlighed, men det er ca. to gange mængden af den søvn, vi har brug for som mennesker. Så hvorfor behøver katte så meget mere?

KATTEADFÆRD - AGGRESSION

Katte er individer ligesom mennesker, og fordi vi ikke kan tale direkte med dem, er vi nødt til at prøve at forstå deres kropssprog og adfærd for at kommunikere effektivt og leve i harmoni med dem.

KATTENS TANDPLEJE

Hvad ville din kat gøre uden tænder? Tænder er ikke kun essentielle til at spise med, men også til at afværge angribere, og er som sådan meget værdifuldt udstyr for kattedyr!

STRESSMINIMERING VED DYRLÆGEBESØG MED DIN KAT

Det at tage din kat med til dyrlægen kan være en stressende oplevelse, ikke bare for dig, men også for din kat. De gode nyheder er, at det ikke behøver at være sådan, og at en smule forberedelse på forhånd et langt stykke hen ad vejen kan hjælpe din kat med at forblive rolig.