SUNDE KATTE

SKADELIGE stoffer OG FØDEVARER FOR KATTE

Der findes mange fødevare og andre stoffer, herunder planter, som kan være giftige for din kat. Husholdningsartikler, rengøringsprodukter og medicin til mennesker kan være potentielt dødelige hvis de indtages af din kat. Det er meget vigtigt at sørge for at dit hjem er kattevenligt, og dermed minimere risici for din kat.

KATTEINFLUENZA: FAKTAFIL

Bliver katte forkølede? Dette er et af de mest hyppigt stillede spørgsmål vi modtager her på PURINA, men svaret er ikke så enkelt som du måske forventer... Læs videre for at finde ud af de grundlæggende fakta om katteinfluenza, og hvad du kan gøre for at hjælpe din kat med at undgå den.

DØVHED HOS KATTE

Øreproblemer hos katte kan have en stor effekt på dit forhold til din kat, og ligesom alle andre sanser er den afgørende for at hjælpe din kat med at forstå verden.

STERILISERING/KASTRATION AF DIN KAT

HVORFOR GØRE DET OG HVAD KAN DU FORVENTE?

TIPS TIL KATTENS SUNDHED

Alle vil gerne have at deres kat forbliver sund og rask, så for at hjælpe har vi samlet en liste over almindelige helbredsproblemer, som kan påvirke din kat, såvel som nogle tips til, hvad du skal kigge efter, når du undersøger den. Hvis du har bekymringer om dit dyr, er det altid klogt at kontakte din dyrlæge.

LOPPER OG FLÅTER

Lopper er ekstremt almindelige, og er også en af hovedårsagerne til hudproblemer hos katte.

HELBRED I FORHOLD TIL KATTENS URINVEJ

Felin urinvejslidelse (FLUTD) er en betegnelse som bruges til at beskrive et antal lidelser som påvirker den nedre del af urinvejen (blære og urinrør). Som med ethvert andet dyr, er kattens helbred i forhold til urinvejen et stort anliggende.

AMPUTATION PÅ KATTE

Uheldigvis er det nogle gange nødvendigt at fjerne en kats hale eller en legemsdel på grund af sygdom eller komplikationer efter en ulykke.