Godbidder til en sund kat

Det er altid godt at belønne din kat - og godbidder er en god måde at gøre det på. Hvad enten din kat har udført et nyt trick, har været lydig eller vist sig fra sin bedste side, er det vigtigt at sørge for at din kat ved, at den har gjort det, du gerne ville have. Godbidder er en rigtig god måde at styrke god adfærd på, og cementerer det tætte bånd du har med din kat. Godbidder med foder skal selvfølgelig gives moderat. Begræns bruget af godbidder, så det ikke udgør mere end 15% af din kats daglige energi. Husk: Når du giver godbidder, skal du altid reducere din kats måltid med en tilsvarende kaloriemængde og følge instruktionerne på pakken.

Hvilke godbidder skal man give?

Det bedste foder til godbidder er noget af din kats normale tørfoder, som tages fra den daglige ration. Menneskeføde indholder ofte mange kalorier og for meget salt, og mangler desuden flere at kattens essentielle næringsstoffer. Der findes også mange kommercielle mærker inden for godbidder, men disse kan også have mange kalorier. Nogle godbidder er designet til at supplere hovedmåltidet uden at forstyrre næringsbalancen, og nogle påstår at være fordelagtige for fordøjelsen eller tændernes sundhed. Mens nogle knasende godbidder kan hjælpe med at reducere dannelsen af tandsten på tænderne, findes der intet der kan erstatte tandbørstningen på din kat. Når de bruges moderat, kan godbidder være nyttige når du træner din kat, og det er altid sjovt at give den noget der smager godt. Du bør dog holde skarpt øje med dens kropsvægt og kroppens tilstand, og prøve at undgå hyppige godbidder med mange kalorier. Små stykker magert kød har et lavt kalorieindhold, og katte kan ofte godt lide dem.

Tips til at belønne din kat

Godbidder er blot én måde at belønne eller forkæle din kat på. Når din kat kommer hen til dig, er det ofte fordi den søger tid og opmærksomhed, og ikke nødvendigvis mad. Katte elsker lidt alene tid med deres ejere, og en af de bedste måder at give din kat en godbid på er ved at ae den, kæle den og børste den, eller ved at lege og tilbringe tid sammen med den. Der findes et højt antal overvægtige katte, så giv din kat en belønning via din tid i stedet for godbidder, så du holder din kat slank og sund.

Husk, at hvis din kat er på en særlig diæt, som er ordineret af din dyrlæge, kan godbidder være forbudte. Hvis dette er tilfældet, skal du gemme en smule tørfoder til en daglig ration og bruge disse som godbidder - eller spørge din dyrlæge til råds om evt. andre godbidder, som din kat må få.

Find det rigtige PRO PLAN® foder til din kat