Skadelige substanser og fødevarer for katte

Der findes mange fødevare- og ikke-fødevaresubstanser, herunder planter, som kan være potentielt giftige for din kat. Husholdningsvarer, rengøringsprodukter og medicin til mennesker kan være potentielt dødelige hvis de indtages af din kat, så det er meget vigtigt at sørge for at dit hjem er kattevenligt, og dermed minimere risici for din kat. Nedenfor findes nogle tips du kan overveje, når du tænker på sikkerheden for din kat i hjemmet.

Medicin

Du må aldrig under nogen omstændigheder give din kat medikamenter, med mindre det er ordineret af en dyrlæge. Mange medikamenter som anvendes sikkert på mennesker kan være dødelige for katte

Hold al receptpligtig medicin og håndkøbsmedicin ude af syne og uden for rækkevidde. Normalt anvendte smertestillende piller, forkølelsesmedicin, kræfthæmmende medicin, antidepressiver, vitaminer og diætpiller er eksempler på medicin til mennesker, som kan være potentielt dødelige for din kat.

Fødevarer

Der findes mange fødevarer som kan give din kat dårlig mave, eller det der er værre. Farlige fødevarer omfatter løg, hvidløg, alkohol, vindruer og rosiner, ferskensten og æbleskrog, koffein og endda chokolade. Purina leverer naturligvis nogle gode valgmuligheder for en sund kost til din kat.

Rengøringsprodukter

Rengøringsprodukter

Du må aldrig lade din kat få adgang til det område, hvor du opbevarer eller bruger rengøringsmidler. Nogle vil måske kun forårsage en smule ondt i maven, mens andre kan forårsage alvorlige forbrændinger af tungen, munden og maven, og endda kan være fatale, hvis de indtages.

Man bør være forsigtig ved brug af husholdningsprodukter såsom rengøringsmidler, pesticider, maling og lak, da dampe fra disse kan være giftige for katte. Mikrobielle midler og svampemidler som findes i airconditionanlæg, udluftningskanaler, filtre og luftfugtere, kan også være farlige, hvis de inhaleres af din kat.

En ting man skal overveje er brugen af muse- eller rottefælder, myre- eller kakerlak-lokkemad, eller lokkemad til snegle og skovsnegle. Hvis de er nødvendige, skal du sørge for at holde din kat på afstand fra dem, da de ofte er giftige.

Husholdningsvarer

Mange almindelige husholdningsvarer er kendt for at være livsfarlige for katte. Disse omfatter mølkugler, potpourri-olier, cigaretter, ark med skyllemiddel, opvaskemaskinemiddel, hjemmelavet modellervoks, varmekildemidler såsom hånd- eller fodvarmere (indeholder et højt niveau af jern), batterier, pakker med silica-gel, mønter, malet kaffe og alkoholiske drikkevarer. Bilprodukter såsom olie, benzin og frostbeskyttelse bør opbevares korrekt. Selv den mindste mængde frostbeskyttelse (ethylenglycol) kan være livsfarlig for din kat.

Have og planter

Nogle planter, som forekommer almindeligt i dit hus og din have er meget giftige for katte. Konsultér din dyrlæge vedr. sikre planter, og prøv kun at dyrke sikre, anbefalede planter. Kontrollér på områdespecifikke lister, hvilke lokale planter der er sikre for katte, der hvor du bor.

Hvis du behandler din plæne eller have med gødning, ukrudtsmidler eller insektdræbere, skal du altid holde din kat på afstand af området indtil det tørrer helt. Hvis du er i tvivl, skal du drøfte brugen af produktet med produktfabrikanten. Opbevar altid disse produkter på et område, som er på sikker afstand af din kat.

Foder til katte med særlige behov

Find det rigtige PRO PLAN® foder til din kat