ALMINDELIGE PROBLEMER OG SYMPTOMER

ØREPROBLEMER HOS KATTE

Høresansen er meget vigtig hos katte. Jagtadfærden hos katte har ført til en bedre opfattelse af lyde, og katte har en bedre evne end hunde til at høre høje lyde. Fordi hørelsen er så vital for katte, kan alt som kunne forringe modtagelsen af lyd hos din kat have en invaliderende effekt.

NYREPROBLEMER HOS KATTE

Nyrerne er vitale organer, som udfører en bred vifte af vigtige funktioner i kroppen. Nyrer filtrerer primært affaldsstoffer fra blodet, (og udskiller dem i urinen), og er også involveret i reguleringen af kroppens mineraler og blodtryk, såvel som produktionen af vitale hormoner.

ALMINDELIGE LIDELSER, DER KAN PÅVIRKE ALLE KATTE

Der findes et antal lidelser, der kan påvirke alle katte. Når de er syge af en eller anden årsag, bliver katte ofte apatiske og indadvendte. Kontakt din dyrlæge, hvis du har bekymringer.

SÅDAN OPDAGER DU KATTEINFLUENZA

Katteinfluenza er som en menneskeforkølelse; den medfører løbende snude, ondt i halsen og vand i øjnene. Andre symptomer omfatter blister i munden, ømme muskler og smerter, feber og nysen. Da katte med influenza mister lugtesansen, afviser mange foderet og kan blive dehydreret, hvis de ikke plejes korrekt.

SYMPTOMER PÅ KATTEDIABETES

Katte kan lide af både type I og II af diabetes mellitus, men den mest almindelige form for kattediabetes er type II.

BLINDHED HOS KATTE

Selv om katte er berømte for deres fremragende syn, er de desværre ikke immune over for synsproblemer, herunder blindhed. Blindhed kan opstå pludseligt, men ofte er processen så gradvis, at ejeren måske ikke bemærker noget problem før katten er ude af stand til at se. Blindhed er mest almindelig hos ældre katte.