SÅDAN HJÆLPER DU DIN HUNDS FØLSOMME FORDØJELSE

HVIS DIN HUND HAR EN FØLSOM FORDØJELSE, KAN DU PRØVE FØLGENDE ENKLE TRIN FOR AT HJÆLPE MED AT SIKRE, AT DEN FÅR DE NØDVENDIGE NÆRINGSSTOFFER, SÅ DEN KAN FÅ DET BEDSTE UD AF LIVET.

TRIN 1: TAL MED DYRLÆGEN

Hvis din hund har tynd afføring eller meget luft i maven, er det første, du bør gøre, at tale med dyrlægen. Du er nødt til at sikre dig, at sygdom ikke er årsagen til din hunds tegn på følsomhed. Sørg for at udelukke problemer som f.eks. allergiske reaktioner, bakterie- eller virusinfektioner, parasitter i tarmsystemet samt tarmbetændelse. Dyrlægen kan rådgive dig om, hvad der bør give anledning til bekymring, og hvad der er uproblematisk, så bare rolig.

TRIN 2: SE PÅ DIN HUNDS FODER

Din hunds afføring er en god indikator for hundefoderets kvalitet. Ingredienser af høj kvalitet hjælper med at reducere belastningen af din hunds mave. Det skyldes, at kvalitetsingredienser, der er behandlet rigtigt, bliver til højt fordøjeligt foder – særligt hvis foderet indeholder præbiotika, der kan hjælpe med at fremme et sundt tarmsystem. Et produkt, der er højt fordøjeligt, resulterer i en normal afføringsmængde samt fast og velformet afføring. Du bør også overveje foderets smag. Præcis som mennesker kan en hund forbinde de fordøjelsesproblemer, den oplever, med smagen af det foder, den har spist. Det kan betyde, at den muligvis vil forsøge at undgå eller endda nægte at spise et bestemt foder. Så hvis din hund f.eks. er vant til foder med smag af kylling, kan du prøve en anden smag såsom lam.

TRIN 3: FORETAG EN GRADVIS KOSTÆNDRING

Når først du har fundet det rette foder, skal du langsomt gå over til det nye foder, så du undgår en pludseligt kostændring. Start med at fjerne lidt af det gamle foder fra hver portion de første to dage, og bland lidt af det nye foder i. Fjern gradvist mere af det gamle foder og tilføj mere af det nye i løbet af de følgende dage. Fortsæt på den måde de næste 7-10 dage, indtil du helt har udfaset det gamle foder. Det kan være nødvendigt at prøve sig lidt frem for at finde den rette kost til din hunds følsomme fordøjelsessystem, så tab ikke modet, hvis det ikke lykkes i første forsøg.

TRIN 4: VÆR FORSIGTIG MED GODBIDDER

Undlad at overbelaste din hunds følsomme fordøjelse ved at give den rester fra familiens mad, som kan være ufordøjelige og forårsage tarmproblemer. Hvis din hund skal have en velfortjent godbid, bør du sørge for at tjekke ingredienserne omhyggeligt – men prøv at begrænse godbidder til under 10 % af den samlede kost.

Med disse enkle trin kan du hjælpe dyrlægen med at diagnosticere, hvad der generer din hunds mave, og få dens kost tilbage på rette spor.