Omsorg for din hunds sarte fordøjelse

Pas på din hunds fordøjelsessystem.

Har din hund det sundest mulige fordøjelsessystem? Spiser hunden glad og gerne? Trives, vokser og får den mest muligt ud af sit liv? Alle hunde er forskellige, og mange lider af sart fordøjelse. Det er afgørende for hundens sundhed, at fordøjelsessystemet fungerer optimalt. Det sikrer også, at den kan nyde livet fuldt ud.

Dog Image

Fordøjelsessystemet er en fast sikkerhedsforanstaltning for din hund. Her findes 70 % af hundens immunceller, som beskytter kroppen mod toksiner og danner en barriere mellem hunden og de skadelige mikroorganismer i omverdenen.

Den har også den afgørende opgave at optage næringsstoffer fra mad, konvertere dem til energi og udskille alt, der er ufordøjeligt.

Du skal især holde øje med to ting:

  • Afføringen er ofte blød og dårlig formet

Lejlighedsvis diarré og løs afføring er et naturligt tegn på ubalance i mikrofloraen. Men når det er hyppigere, kan det skyldes en fødevareintolerance eller allergi. Hvis du er bekymret, kan du besøge din dyrlæge for at få din hund undersøgt.

  • Dårlig reaktion på en ny diæt

Når du ændrer hundens kost, er det bedst at gøre det gradvist. Men hvis en langsom ændring fører til flatulens og/eller diarré, kan det være et tegn på, at hunden ikke tåler den nye kost.