Bevar hundens hud og pels i optimal stand

Hundens første forsvar er sund hud

Uanset alder, race eller køn, har en hunds hud flere vigtige sundhedsmæssige funktioner. Den udgør 24 % af en ung hvalps kropsvægt og 13 % af en voksen hunds, og den er et vitalt beskyttende lag, der fungerer som det første forsvar mod farer i omverdenen. En glat og sund hud kan også gøre hundens pels bedre og sikre, at sår og skrammer heler hurtigere. Derfor er det afgørende, at vi holden den sund for din hunds helbred.

Dog Image

Din hunds udseende er blandt de bedste indikatorer for dens velbefindende. Hvis der er noget, der ser forkert ud, skal du som det første besøge dyrlægen, som kan hjælpe dig med at finde kilden til hundens lidelse. Du kan også få hjælp til at bestemme kilden til følsomheden eller identificere en allergi ved at iagttage, hvordan hunden reagerer på en række eksterne faktorer.

Kløende hud skyldes ofte allergi. Allergier kan skyldes kontakt med eller indånding/indtagelse af mange forskellige allergener – fra loppebid og husstøvmider til en bestemt fødevare. Din dyrlæge vil kunne hjælpe med at identificere allergien.

  • 1

    Sæsonbestemte faktorer

  • 2

    Miljømæssige faktorer

  • 3

    Andre faktorer

1. Sæsonbestemte faktorer

sol, vind, sne, regn, kulde, varme.

2. Miljømæssige faktorer

snavs, støv, forurenende stoffer.

3. Andre faktorer

stress, tør hud, fedme.